Har du 24 timer i Roma? Her er våre tips!

Har du 24 timer i Roma? Det er alt for lite, men det er mye bedre enn ingenting. Her er våre tips til deg som lurer på hva du bør se under ditt korte opphold i Roma!

Roma er en av de mest fantastiske byene på jord. Den er full av utrolige bygninger, og har en historie ingen byer i verden kan lignes med. Ikke bare er historien rik, men det er mange bygninger i byen den dag i dag som vitner om alt som har skjedd her før i tiden. Nettopp av den grunn er 24 timer i Roma veldig lite, men er du rask til fots og ønsker å få med deg så mye som mulig har vi noen gode tips å komme med til deg uansett!

Forbered deg på å bli trøtt etter 24 timer i Roma

Når du har lite tid, betyr det at du må bruke tida du har ekstremt godt. Det gjør at du garantert kommer til å bli sliten i beina etter å ha forsøkt å få med deg så mye som mulig av Roma på 24 timer, men du kommer ikke til å angre i etterkant. Hvis du forsøker å komme deg rundt til fots vil du få mest ut av byen på den måten, for da opplever og ser du mye ting også mens du går fra sted til sted. Men, det er nok vanskelig å se alt hvis du bare går til fots, så du kan vurdere å bruke taxi eller kollektivtransport her og der.

Angels castle in Rome

De viktigste severdighetene i Roma

Vi skrev tidligere at du får mest ut av Roma hvis du går rundt til fots. Men, hvis du vil gjennom alle de severdighetene vi beskriver her på 24 timer blir det vanskelig. Den enkleste måten du kan få med deg alt dette på er derfor ved å bruke en sånn buss du bare hopper av og på så mye du vil. Disse tar deg rett fra severdighet til severdigheter, og du ser også byen ganske flott mens du sitter og titter utover byen mens du reiser fra sted til sted. Du kan lese mer om slike busser og også finne link til side der du kan bestille slik billett på forhånd på siden vi henviser til nedenfor.

Men, hvilke er de viktigste severdighetene som du og andre bør få med seg under en lynvisitt til Roma? Her har vi forsøkt å oppsummere kort de vi betegner som de viktigste.

Ved Vatikanet

 • Sankt Peterskirken
  Dette er kirken over alle kirker i Roma. Den er fantastisk, den er gratis å besøke, men du må høyst sannsynlig stå i lang kø før du faktisk kommer deg inn. Vatikanmuseet er også spennende, men det tar altfor lang tid både med kø og selve besøket (altfor mye å se), så det bør du sannsynligvis droppe under ditt 24 timers besøk i Roma.
 • Engelsborgen
  Er du først ved Peterskirken må du ikke gå glipp av Engelsborgen som ligger noen steinkast unna. Den er helt fantastisk å se på (se bildet ovenfor), og det er derfor anbefalt å ta en nærmere titt på den når du er der. Om du ikke går inn, bør du i allefall se den på nært hold for å ta en selfie!
Spanish Stairs

De Spanske trappene

I setrum av Roma

 • Trevi fontenen
  Dette er fontena som alle titter bortom når de er i Roma. Den ligger litt bortgjemt i sentrum av Roma, men plutsetlig er den der, og kaster du en mynt i fontena sier legenden at du garantert kommer tilbake til Roma senere. Og har du bare 24 timer i byen bør du definitivt planlegge å returnere til Roma en gang i framtiden!
 • Pantheon
  Dette er en helt utrolig bygning i sentrum av Roma. Plassen den ligger på er også idyllisk, og når du går inn i kirken blir du betatt av arkitekturen og stemningen!
 • Spansketrappen
  Disse trappene har vært i Roma i århundrer. De har fått sitt navn fra den spanske ambassaden som ligger ved siden av. Det er et populært møtested i Roma, og folk sitter gjerne utover de over 100 trappetrinnene og spiser is og snakker med kjente og ukjente.

Tilbake til Romerriket

 • Viktor Emmanuel minnesmerke
  På den flotte plassen Piazza Venezia starter vår reise inn i Romerriket. Monumentet har ingenting med det å gjøre, men det er så majestetisk og flott der det står, at man bare må få det med seg før man spaserer videre.
 • Forum Romanum
  Hvis du beveger deg fra indre sentrum og kommer til Viktor Emmanuel minnesmerke, er det bare å spasere videre på venstre side av minnesmerke, og du vil spasere ved siden av Forum Romanum. Dette er en helt utrolig samling av ruiner fra romertiden, og her kan de som elsker historie enkelt bruke flere dager. Har du dårlig tid ser du på det fra utsiden, men har du en time eller to, ta en tur på innsiden også!
 • Colosseum
  Noen vil betegne Colosseum for å være det viktigste landemerket og severdigheten i Roma. Det bærer nok den tittelen i konkurranse med Peterskirken, men uansett er dette et sted du bør innom. Hvis du har 24 timer, så har du dårlig tid, og da er det viktig å enten ankomme så tidlig som mulig, eller så sent som mulig. Du bør også vurdere å kjøpe deg «skip-the-line» billetter for at din entre skal gå så raskt som mulig.
Monument to V. Emmanuel II

Viktor Emmanuels minnesmerke

Hvor skal du kose deg på kvelden i Roma?

Hvis du har gått og utforsket Roma hele dagen, er du garantert klar for å sette deg ned på kvelden for å spise et skikkelig godt måltid på et hyggelig sted. Vi anbefaler da at du går i retning av Tiberøya, og etter å ha tatt en rask titt på den, går du videre til Trastevere området som er ved siden av. Dette er området dit lokalbefolkningen går for å spise, og her finner du mange restauranter og hyggelig gater som er hyggelige å utforske.

Hvordan reise til og fra flyplassen?

Hvis du bare har 24 timer i Roma er det viktig å komme seg så raskt som mulig til og fra flyplassen. Vi hjelper deg gjerne med flyplass transport, noe som betyr at en sjåfør venter deg på flyplassen med skilt med ditt navn på. Du sier hei, setter deg i taxien, og umiddelbart er du på vei til ditt hotell (eller bare sentrum). Vi kan hjelpe til med transport til og fra både Ciampino og Fiumicino flyplassen, så les mer om disse tjenestene og bestill de online hvis du ønsker å få en rask og effektiv start på ditt korte opphold i Roma.

Andre tips og råd

Hvis du har lest alle tipsene her, og ønsker å se alt på 24 timer, bør du helt klart bruke noen hjelpemidler for å komme deg rundt i byen. Men, har du lest lista, har du kanskje også lagt merke til at alt av museer har uteblitt. Det er rett og slett ikke mulig å få med seg alt i Roma på 24 timer, så derfor har disse uteblitt. Hadde du derimot hatt 48 timer i Roma ville vi kanskje slengt på Vatikanmuseet på lista, men faktisk tror vi denne lista er stor nok for deg som har 48 timer i Roma også.

Har du noen tips og tanker angående en kort tur til Roma? Har du spørsmål? Det er bare å bruke kommentarfeltet nedenfor!

 

Ingen bekymringer ved ankomst til Roma

 

Har du lyst til å synge Hakuna Matata ved din ankomst til Roma? Ønsker du å ikke bare synge Hakuna Matata, men også ankomme med den herlige «ingen bekymringer» følelsen? Fiks med flyplass transport på forhånd, og du har tatt et langt steg i riktig retning.

Når du ankommer til Roma, enten på Fiumicino eller Ciampino flyplassen, er det lett å bli overveldet. Først venter du på baggasjen (og håper den kommer så raskt som mulig og i god behold). Deretter går du ut i ankomsthallen, og der er det masse folk og mange muligheter for å komme seg til sentrum. Alle vet at det går rasket å reise med taxi, men det er av og til fristende å prøve ut kollektivtransport eller andre løsninger. Men, når du har masse baggasje med er det ikke så gøy å først reise med buss fra Ciampino eller Fiumicino to Termini (i sentrum av Roma), for så å måtte reise videre derfra med taxi, trikk, buss eller metro. Det er i allefall ikke så bra hvis du ønsker å komme deg til hotellet så raskt som mulig slik at du har masse tid til å utforske Romas severdigheter etterpå.

Arrive to Rome with no worries

Hva er løsningen? Resever flyplass transport hos oss!

Hvis du bestiller flyplass transport via oss før ankomst så er det mye enklere. Med en gang du har baggasjen kan du gå ut i ankomsthallen. Der står vår sjåfør og venter på deg og dine og kjører dere rett til hotellet. Prisen som skal betales er avgjort på forhånd, og du har den i tillegg på papir, noe som gjør at du ikke trenger å bekymre deg for det heller. Vi sender nemlig en bekreftelse så forst forskuddet for transporten er betalt, og på denne bekreftelsen ser du all nødvendig informasjon, samt et telefonnummer som du kan ringe om det skulle være noen problemer (og selvfølgelig snakker de som svarer engelsk).ow does it sound to have a driver waiting for you in the arrival hall in the Ciampino or the Fiumicino airport? As you leave the luggage room and enter the arrival hall, a driver will stand there with a sign with your name on. He will take you straight to the parked car, pay for his parking, and leave the airport with your hotel as the next stop. It couldn’t be easier and more convenient than that, and of course… no worries!

Du har altså funnet sjåføren din. Sammen går dere ut til bilen, han betaler for parkeringen på flyplassen, og snart er dere på raskeste vei i retning av ditt hotell i Roma. Høres det ikke herlig ut? Kanskje du blir fristet til å synge Hakuna Matata i bilen? Sjåføren setter sikkert pris på det i så tilfelle!ow does it sound to have a driver waiting for you in the arrival hall in the Ciampino or the Fiumicino airport? As you leave the luggage room and enter the arrival hall, a driver will stand there with a sign with your name on. He will take you straight to the parked car, pay for his parking, and leave the airport with your hotel as the next stop. It couldn’t be easier and more convenient than that, and of course… no worries!

Har du lest nok? Hva venter du på?

Besøk vår side om flyplass transport for å se priser og booke henting på flyplassen i Roma med en gang.

Hva er distansen mellom Fiumicino og Ciampino? (flyplassene i Roma)

Roma har to travle flyplasser. Fiumicino flyplassen er den mest kjente, og den som brukes av de fleste, mens CIampino blir brukt av billig-selskapene. Er de langt fra hverandre? Hvordan kan du reise fra den ene til den andre?

Ankommer du til Ciampino flyplassen i Roma, men trenger å komme deg til Fiumicino? Eller kanskje du ankommer til Leonardo da Vinci flyplassen og lurer på hvem det er? Ikke fortvil. Leonardo da Vinci er en del av navnet til Fiumicino flyplassen, så det er kun to flyplassen det er snakk om i Italia. Men, hvordan reiser man mellom disse, og hvor langt er det?

Avstanden mellom Fiumicino og Ciampino

Den raskeste veien med bil som kobler de to flyplassen sammen er kombinasjonen av A91 og E80. Avstanden blir da omlag 25 kilometer, og på en dag med grei trafikk bør denne turen ta mellom 25-30 minutter.

Fiumicino to Ciampino

Som du ser på bildet ovenfor er Ciampino flyplassen nærmere Roma enn Fiumicino flyplassen. Førstnevnte er litt over 15 kilometer fra sentrum, mens Fiumicino flyplassen ligger rundt 30 kilometer fra sentrum. Fiumicino brukes av de store (og dyre) selskapene, mens Ciampino er kjent for å være billigselskap-flyplassen.

Hvrodan reise fra Fiumicino til Ciampino?

Det er dessverre ingen enkel måte å reise mellom de to flyplassen på. Eller, det er vel egentlig det. Du kan selvfølgelig hoppe på en taxi på flyplassen og be sjåføren kjøre deg til den andre flyplassen. Hvor mye det vil koste kan vi ikke garantere. Du kan også bestille en private flyplass transfer i Roma via oss, og da vet du prisen allerede før ankomst og sjåføren venter deg i ankomsthallen. For mer informasjon om flyplass transport i Roma, trykk på lenken.

Ønsker du å reise mellom flyplassene uten å bruke taxi? Det er mulig, men det vil ta rundt fire ganger så lang tid (eller mer).

Hvis du vil reise fra Ciampino til Fiumicino

 • Du må først reise med buss fra Ciampino til Termini i sentrum av Roma. Dette kan du for eksempel gjøre ved hjelp av en Terravisin buss.
 • På Terministasjonen går du enten på tog som kjører deg til Fiumicino, eller så finner du en direkte buss som kjører deg dit (igjen er Terravision et alternativ).

For deg som vil reise fra Fiumicino til Ciampino

 • Reis med tog eller buss til Termini fra Fiumicino.
 • Deretter reiser du med buss fra Termini stasjonen til Ciampino.

Termini er den store stasjonen i sentrum av Roma. Den ligger sentralt, og herfra kan man også innta Roma til fots. Det går også metro og trikker her, så det er grunnen til at dette er en skikkelig hovedfartsåre i Roma.

Det kan virke enkelt å greit å bruke metodene ovenfor, men du bør være klar over at det høyst sannsynlig vil ta minst to timer å reise mellom de to flyplassene ved hjelp av buss/buss eller buss/tog.

Har du noen andre spørsmål?

Vi håper disse svarene har hjulpet deg. Lurer du på andre ting, eller har du kanskje tips eller noe annet på hjertet? Bruk kommentar feltet nedenfor.

For mer informasjon om Roma er det bare å lese videre i vår Roma Guide.