Hvordan reise fra Roma til Bologna?

Har du allerede bestilt reisen til Roma, men kanskje du ønsker å oppleve mer av Italia enn bare Roma under oppholdet? Har du vært i Roma flere ganger og ønsker å se mer? Eller kanskje du trenger å reise til Bologna av forskjellige grunner? Men, hvordan kan du enkelt og raskt og billig reise fra Roma til Bologna? Svaret er å reise med tog!

Hvis du ser på et kart vil du raskt oppdage at det faktisk er ganske stor avstand mellom Roma og Bologna. Kjører man bil er det en reise på nesten 400 kilometer som vil ta deg ganske mange timer. Men, hvis du vil være rask og effektiv er løsningen å kjøre med tog.

I Italia finnes det nemlig svært flotte og raske tog som reiser mellom storbyene, og da også mellom Roma og Bologna. Før toget stopper i Bologna stopper det også i Firenze, så mange bruker den samme løsningen når de skal på dagstur fra Roma til Firenze.

Varigheten på togreisen mellom Roma og Firenze er cirka 90 minutter, mens varigheten hvis du drar videre til Bologna er totalt 120 minutter. Det er ikke så værst med tanke på at du faktisk reiser over 200 kilometer på disse to timene med tog.

Hvorfor ikke besøke Bologna på en dagstur fra Roma? Her ser du Piazza Maggiore i Bologna.
Hvorfor ikke besøke Bologna på en dagstur fra Roma? Her ser du Piazza Maggiore i Bologna.

Så det er mulig å reise mellom Roma og Bologna med tog på rundt to timer. Men, hvor mye koster slike billetter?

Hvor mye koster en togbillett mellom Roma og Bologna?

Hvis jeg ville forsøkt å kjøpe en billett i dag for en reise i løpet av de kommende dagene blir jeg stort sett tilbudt billetter som koster rundt 60 Euro. Det er ikke så værst med tanke på den store avstanden som dekkes, men hvis du har mulighet til å booke i god tid er det allikevel mye penger å spare.

Om jeg reserverer og kjøper billetter for en togreise mellom Roma og Bologna som er et godt stykke fram i tid er det nemlig fullt mulig å reise på cirka halv pris av det billettene ville kostet ved en reise nå, altså rundt 30 Euro. Med andre ord lønner det seg å bestille i god tid, samt å planlegge så langt det er mulig!

Hvor kan jeg kjøpe togbillettene?

Når du skal ut å kjøre tog i Italia er den beste løsningen å booke billetter på trenitalia.com. Denne siden er tilgjengelig både på engelsk og italiensk, noe som gjør den enkel å håndtere, og det er svært enkelt å kjøpe billetter.

Har du ikke printer tilgjengelig får du også billettene tilsendt på email, og med QR koden kan du enkelt reise uten billett, så det er ikke noe stress i det hele tatt.

Hvordan komme seg fra stasjonen i Bologna til sentrum?

Avstanden mellom stasjonen i Bologna og indre sentrum og Piazza Maggiore er omlag 1,5 kilometer. Det er en svært hyggelig tur og hvis du ser på bildet nedenfor kan du se at denne lett kan gjøres unna på under 20 minutter. Men, langs veien finner du også noen fine butikker (Zara og lignende), samt en flott park og mer, så det er lett å bli forstyrret. Men allikevel, dette er en hyggelig tur de fleste gjør unna med glede.

Slik komer du deg fra stasjonen i Bologna til sentrum
Slik komer du deg fra stasjonen i Bologna til sentrum

Det er i området rundt Piazza Maggiore i Bologna man finner de mest kjente severdighetene i byen. Her er det også masse restauranter. Har du et ønske om å se så mye som mulig finnes det også turistbusser, men de er ikke så utbredt og populære i Bologna som i andre byer, så det er nesten like greit å gå rundt på egne bein!

Da håper vi du får deg en flott dagstur til Bologna fra Roma. Har du spørsmål eller kommentarer er det bare å skrive.

Høy sikkerhet i Roma

Nylig snakket jeg med en person som besøkte Roma for 10-15 år siden og han ble ganske sjokkert under sitt nylige besøk til Roma.

Under sitt første opphold i Roma kunne vedkommende komme og gå så mye han ville i kirker uten å bli stoppet av noen som helst kontroll. Det var altså bare å gå inn hovedinngangen og han kunne nyte vakker kunst, herlig atmosfære, og noen av de flotteste kirker på jord. Men, da han nylig besøkte Roma var det meste annerledes. Ikke bare måtte han stå i kø for å komme inn, men grunnen til køen er at det var sikkerhetskontroll før inngangspartiet til nesten hver eneste kirke i Roma. Det gjorde at han måtte stå ute i den varme sola og svette mens han venta på å komme seg inn i kirkene. Han synes det var kjipt, og lurte på om det ikke var litt vel overdrevet med all den sikkerheten i forbindelse med de forskjellige severdighetene og flotte plassene og områdene i Roma?

Sikkerhet for å bevare og beskytte både personer og bygninger i Roma.
Det er høy sikkerhet i Roma for å beskytte både deg og de fanatiske severdighetene i byen – Pixabay

Er det overdrevet høyt sikkerhetsnivå i Roma?

Det er ikke noe vi kan bedømme 100%, men det er en del ting som er viktig å ta med i beregningen når vi snakker om sikkerheten i Roma. Når det gjelder kirker og andre severdigheter i Roma så er det ikke bare snakk om å beskytte menneskene som er tilstede. I Roma handler det faktisk i svært stor grad også om å beskytte severdighetene menneskene besøker. Her er noen av de flotteste og mest verdifulle historiske minnesmerker verden har å by på, og en verden uten Colosseum i Roma ville ikke være helt den samme. En verden uten St. Peter’s kirken i Roma ville heller ikke være den samme. Og nettopp av den grunn er det viktig, ikke bare å beskytte turistene og de besøkende, men også selve monumentene de besøker.

Nå kan det være at det er overdrevet å ha sikkerhetskontroll foran hver eneste kirke og ved andre severdigheter, men vi kan aldri vite det med sikkerhet (før det er for sent og vi sier at vi burde ha hatt det). Det kan være at det kunne gått åresvis uten at det var noen problemer, men den ene gangen det blir problemer er det allerede litt for seint å ordne opp i det.

Er det kjipt å være turist i Roma med alle køene?

Det er absolutt ikke kjipt å være turist i Roma. Det eneste vi anbefaler er at du planlegger turen litt. Ikke besøk de mest populære severdighetene midt på dagen, men kommer heller tidlig på formiddagen eller sent på ettermiddagen. Da er det færre folk og køene er absolutt ikke så vanskelige å holde ut. I tillegg kan det være lurt å ikke besøke Roma under høysesong, men kommer heller litt tidlig på våren eller sent på høsten.

Og mens du kanskje klager på køene i hodet ditt, kan du kanskje heller være glad for at du faktisk har mulighet til å besøke slike fantastiske monumenter og bygninger. Du kan være glad for at du har mulighet til å fly til Roma (og slipper å reise på hesteryggen eller til fots som de gjorde i gamle dager), at du har penger til hotell, at du enkelt kan ha en sjåfør som kjører deg fra flyplassen til hotellet, og at du videre har mulighet til å besøke bygninger som har stått på jorda i opptil flere tusen år! Er ikke det ganske utrolig?

Pass på din egen sikkerhet!

Du trenger ikke å bekymre deg videre for din egen sikkerhet i Roma. Det er mye politi i gatene og din egen helse står ikke i fare. Men, det er allikevel lurt å passe på dine egne verdisaker slik at du slipper unødvendige turer på den norske ambassaden og til politiet etter at noen har stjålet lommeboka de med førerkort, VISA-kort og med kontanter.

Det er ikke noe du trenger å være redd for, men om du bruker sunt vett pleier det å gå veldig bra. I tillegg kan det også være lurt å ikke bruke tilfeldige WiFi nettverk her og der. Gjør du det bør du absolutt bruke en VPN tjeneste for å kryptere det du gjør, for hvis ikke er det enkelt for de med litt peil å både stjele passord, bilder og anner konfidensiell informasjon du har tilstede. Om du ikke ønsker å bruke en VPN er en annen god mulighet bare å bruke 3G/4G og ditt hjemlige mobilabonnement når du surfer.

Ønsker du derimot å se Netflix vil det gå utrolig mye data på den måten, og da anbefaler vi igjen at du bruker det lokale WiFi nettverket i stedet. Men, glem for all del ikke å bruke VPN for å sikre deg. Du kan lese mer om VPN-tjenester du kan bruke for å se på Netflix og for å holde deg trygg online samtidig på netlix.fromabroad.org.

Er du klar for å reise til Roma nå? Vi håper at du ikke har mista apetitten på mer av Roma etter å ha lest denne artikkelen, men at du faktisk bare gleder deg enda mer, og at informasjon i denne artikkelen gjør at du bare står enda bedre rusta i forkant av reisen! God tur!

Pixar utstilling i Roma

I over 30 år har Pixar produsert noen av de beste tegnefilmene som finnes på markedet. De har vært et banebrytende selskap, spesielt da Toy Story ble den første dataanimerte tegnefilmen på markedet.

Pixar utstilling i Roma

Pixar utstilling i Roma

I perioden mellom 9 oktober i 2018 og 20 januar i 2019 kan du nå se en egen utstilling i Roma som handler om Pixar. På denne utstillingen kan du bli bedre kjent med mange av de karakterene vi har blitt servert gjennom Pixar i filmer som Biler, Toy Story, De Utrolige, Coco, Brave, Ants, Wall-e, Nemo, og mange andre. Du blir kjent med disse mens du ser på over 400 tegninger, illustrasjoner, skulpturer og bildesamlinger.

Denne utstillingen blir arrangert i Palazzo delle Esposizioni i Roma. Dette er et lokale som ligger sentralt i Roma, ikke langt fra Piazza Venezia, og andre severdigheter i Roma.

Det er mye annet som skjer i Roma, og enormt mange severdigheter å få med seg, så det er bare å planlegge oppholdet så godt som mulig. Trenger du hjelpe med taxi fra flyplassen i Roma er det bare å trykke på lenken for mer informasjon om hvordan du kan ordne det så raskt og billig som mulig.