Flyplass transfer i Roma med faste priser!

Max skal reise til Roma, og han gleder seg veldig. Men, han er bekymret etter å ha hørt rykter om taxi-sjåfører som lurer deg ved transporten fra flyplassen til hotellet. 

Max er selvfølgelig en fiktiv person, men om du vil se hva han gjør, ta en titt på denne videoen som kun varer 1 minutt.

Har du lyst til å gjøre som Max og ordne med flyplass transporten slik at du slipper å bekymre deg? Da er det bare å besøke vår side for flyplass transport i Roma, og du vil kunne glemme all din bekymring i løpet av kort tid.

Vi ønsker deg en god og bekymringsfri reise til Roma!

Fem ting verdt å vite før du besøker Roma

Du har kanskje forberedt deg til å besøke Roma ved å lese om byens historie og severdigheter. Men, her kommer en liste over fem ting som du kanskje ikke er forberedt på. Fem gode tips som kan være nyttige å ha med i bakhodet når du reiser til Roma.

Praktiske tips før reisen til Roma

Praktiske tips før reisen til Roma

Du har helt sikkert planlagt å besøke de viktigste severdighetene i Roma. Det er utrolig mange av dem, og du kan se en kort presentasjon av de viktigste du bør få med deg i denne artikkelen. Men, det er som sagt andre ting som kan være greit å vite i tillegg, og fem slike punkter skriver vi om i denne artikkelen. Om du liker dem, synes de er nyttige eller kanskje har spørsmål, bare bruk kommentarfeltet nedenfor, del artikkelen på Facebook, eller kos deg med en kopp te mens du leser.

Fem praktiske tips som hjelper deg i Roma!

 1. Roma stopper når det regner
  Roma er ikke Bergen! I Roma er man ikke vant til regn, og folk er ikke forberedt på regnvær. Det gjør at livet blir mye tøffere når det regner. Busser er kjempeforsinka, og busser som vanligvis kommer hvert femte minutt, kommer i stedet bare hvert 20 minutt. Det drøpper vann ned i metrostasjonene gjennom taket, og det er mye arbeid som plutsetlig må utføres.
 2. Ikke alle bygninger har heis
  Hvis du har booket en leilighet via Airbnb, eller hotell/leilighet via Booking.com, kan det være lurt å forsikre seg om at de har heis (hvis det er viktig for deg at de har det). Det er mange gamle bygninger i Roma som ikke har heis, og det er derfor greit å sikre seg dette på forhånd hvis det er viktig for deg.
 3. Det er ingen Starbucks i Roma
  Hvem bryr seg vel om Starbucks når man er i Roma? Ikke så mange, men det er allikevel veldig deilig med en god kopp kaffe, og hvis du sitter å lurer på hvor du finner Starbucks i Roma, er svaret ingen steder. Du finner ikke denne kjeden i Roma, så da er det bare å glemme den tanken. I stedet kan du derimot drikker deilig (og bedre) italiensk kaffe, så du går ikke glipp av mye.
 4. Pass på verdisakene dine
  Dette er noe man bør gjøre uansett hvor man er i verden, og så også i Roma. Det er mange lommetyver på ferde, og da spesielt i populære turistområder og på kollektivtransport. Du synes kanskje det er litt tungvint å ha lommebøker og telefoner på innerlomma, men det er mye bedre å gjøre det litt tungvint (men sikkert), enn å måtte bruke en dag på den norske ambassaden eller politistasjonen for å rapportere stjålet lommebok, telefon, pass eller lignende.
 5. Toaletter koster gjerne 1 eller 2 Euro
  Hvis du trenger å ta en tissebause er vårt beste råd å ta et litt lenger stopp på en kaffe eller lignende, for så å bruke toalettet der. Om du ønsker å bruke et offentlig toalett koster det gjerne 1 eller 2 Euro, noe som kan «dyrt» hvis man er en familie på 5. Så hvorfor ikke stoppe på en kafe for å ta en drikkepause og bruke pengene på noe å drikke i stedet, og så kan man gå på do gratis? Det er noen få steder som har gratis toalett i Roma, det gjelder McDonalds og Burger King (vanligvis), men der er det kjempekøer for å gå på do.

Vi kan ellers også nevne at det er lurt å bestille flyplass transfer på forhånd. Det er billigere enn å hoppe på en taxi på flyplassen, samt at det er mye mer effektivt!

Dette var noen praktiske tips for deg som planlegger reisen til Roma. Vi har blitt inspirert til denne artikkelen etter å ha sett videoen til Lisa Marie (som vi har god kontakt med), så ta gjerne en titt på videoen hennes under for enda flere praktiske tips om Roma.

 

Bjørk konsert i Roma

Har du et ønske om å få med deg en konsert i Roma som foregår på et helt spesielt sted? Få med deg en utrolig spennende artist på et enda mer spennende sted. Nysgjerrig?

Den 13 juni i 2018 er det klart for Bjørk konsert i Roma. Dama som ble født i 1965 på Island har hatt en herlig karriere, og hun har laget flere sanger som er helt utrolige. Nå kommer hu til Roma, og hu skal ikke opptre i en vanlig konsertarena. I stedet skal hu ha en konsert i Caracalla badene, så her kan du høre nydelig musikk omringet av ruiner fra det 3 århundre. Du kan lese mer om Caracalla badene hvis du trykker på lenken ovenfor, men det er kort sagt et badekompleks som ble laget på 200-tallet, og det var utrolig populært og hadde over tusen gjester innom samtidig dagen lang. I dag er det et museum som du kan besøke, men hvorfor ikke droppe museumsbesøket, og heller kombinere det med en Bjørk konsert? Da slår du to fluer i en smekk, og muligens får du en opplevelse du vil huske i en lang tid framover.

Bjork Rome

Bjørk konsert i Roma

Caracalla badene
13 juni, 21.00

Billetter: Viagogo

Hvis du besøker siden for billetter ovenfor er det bare å søke etter «Bjork» eller «Roma», og deretter finne Bjørk konserten og kjøpe billetter der.

Litt mer om Bjørk

Bjørk har nå passert 50 år, men hu ser ikke ut til å ligge på latsiden allikevel. Hun har en flott karriere med mange slagere bak seg, men det ser ut til at hun fortsatt tørr å tenke kreativt og nytt. Et eksempel på det er hennes nyeste album Utopia som ble sluppet høsten 2017. I forbindelse med dette albumet bestemte de seg for å dele ut 100 Audiocoins til alle som kjøpte albumet. Det er noe store artister som Bjørk aldri har gjort før, og det er ganske banebrytende ettersom kryptovalutaer fortsatt er litt diffust for de fleste.

Nå lurer du kanskje på hvor mye 100 Audiocoins er, og det er ikke så mye… 0,19 USD var de verdt da albumet hennes ble sluppet. Siden den gang har disse tredoblet seg i verdi, noe som betyr at de nå er verdt rundt 0,60 USD. Det er jo fortsatt ikke et stort beløp, men kanskje om 3-4 år vil de være mye mer verdt. Og, hvilken bank i Norge er det som gir deg 3x gevinst på under et halvt år? Selvfølgelig er kryptovaluta svært risikabelt, men det er spennende at Bjørk tørr og våger å gjøre slike spennende ting i forbindelse med Utopia albumet.

Utover det

Vi håper du får en fantastisk reise til Roma. Trenger du hjelp med transport fra flyplassen i Roma kan vi selvfølgelig hjelpe deg med det. Har du spørsmål eller kommentarer er det bare å bruke kommentarfeltet.