Høy sikkerhet i Roma

Nylig snakket jeg med en person som besøkte Roma for 10-15 år siden og han ble ganske sjokkert under sitt nylige besøk til Roma.

Under sitt første opphold i Roma kunne vedkommende komme og gå så mye han ville i kirker uten å bli stoppet av noen som helst kontroll. Det var altså bare å gå inn hovedinngangen og han kunne nyte vakker kunst, herlig atmosfære, og noen av de flotteste kirker på jord. Men, da han nylig besøkte Roma var det meste annerledes. Ikke bare måtte han stå i kø for å komme inn, men grunnen til køen er at det var sikkerhetskontroll før inngangspartiet til nesten hver eneste kirke i Roma. Det gjorde at han måtte stå ute i den varme sola og svette mens han venta på å komme seg inn i kirkene. Han synes det var kjipt, og lurte på om det ikke var litt vel overdrevet med all den sikkerheten i forbindelse med de forskjellige severdighetene og flotte plassene og områdene i Roma?

Sikkerhet for å bevare og beskytte både personer og bygninger i Roma.
Det er høy sikkerhet i Roma for å beskytte både deg og de fanatiske severdighetene i byen – Pixabay

Er det overdrevet høyt sikkerhetsnivå i Roma?

Det er ikke noe vi kan bedømme 100%, men det er en del ting som er viktig å ta med i beregningen når vi snakker om sikkerheten i Roma. Når det gjelder kirker og andre severdigheter i Roma så er det ikke bare snakk om å beskytte menneskene som er tilstede. I Roma handler det faktisk i svært stor grad også om å beskytte severdighetene menneskene besøker. Her er noen av de flotteste og mest verdifulle historiske minnesmerker verden har å by på, og en verden uten Colosseum i Roma ville ikke være helt den samme. En verden uten St. Peter’s kirken i Roma ville heller ikke være den samme. Og nettopp av den grunn er det viktig, ikke bare å beskytte turistene og de besøkende, men også selve monumentene de besøker.

Nå kan det være at det er overdrevet å ha sikkerhetskontroll foran hver eneste kirke og ved andre severdigheter, men vi kan aldri vite det med sikkerhet (før det er for sent og vi sier at vi burde ha hatt det). Det kan være at det kunne gått åresvis uten at det var noen problemer, men den ene gangen det blir problemer er det allerede litt for seint å ordne opp i det.

Er det kjipt å være turist i Roma med alle køene?

Det er absolutt ikke kjipt å være turist i Roma. Det eneste vi anbefaler er at du planlegger turen litt. Ikke besøk de mest populære severdighetene midt på dagen, men kommer heller tidlig på formiddagen eller sent på ettermiddagen. Da er det færre folk og køene er absolutt ikke så vanskelige å holde ut. I tillegg kan det være lurt å ikke besøke Roma under høysesong, men kommer heller litt tidlig på våren eller sent på høsten.

Og mens du kanskje klager på køene i hodet ditt, kan du kanskje heller være glad for at du faktisk har mulighet til å besøke slike fantastiske monumenter og bygninger. Du kan være glad for at du har mulighet til å fly til Roma (og slipper å reise på hesteryggen eller til fots som de gjorde i gamle dager), at du har penger til hotell, at du enkelt kan ha en sjåfør som kjører deg fra flyplassen til hotellet, og at du videre har mulighet til å besøke bygninger som har stått på jorda i opptil flere tusen år! Er ikke det ganske utrolig?

Pass på din egen sikkerhet!

Du trenger ikke å bekymre deg videre for din egen sikkerhet i Roma. Det er mye politi i gatene og din egen helse står ikke i fare. Men, det er allikevel lurt å passe på dine egne verdisaker slik at du slipper unødvendige turer på den norske ambassaden og til politiet etter at noen har stjålet lommeboka de med førerkort, VISA-kort og med kontanter.

Det er ikke noe du trenger å være redd for, men om du bruker sunt vett pleier det å gå veldig bra. I tillegg kan det også være lurt å ikke bruke tilfeldige WiFi nettverk her og der. Gjør du det bør du absolutt bruke en VPN tjeneste for å kryptere det du gjør, for hvis ikke er det enkelt for de med litt peil å både stjele passord, bilder og anner konfidensiell informasjon du har tilstede. Om du ikke ønsker å bruke en VPN er en annen god mulighet bare å bruke 3G/4G og ditt hjemlige mobilabonnement når du surfer.

Ønsker du derimot å se Netflix vil det gå utrolig mye data på den måten, og da anbefaler vi igjen at du bruker det lokale WiFi nettverket i stedet. Men, glem for all del ikke å bruke VPN for å sikre deg. Du kan lese mer om VPN-tjenester du kan bruke for å se på Netflix og for å holde deg trygg online samtidig på netlix.fromabroad.org.

Er du klar for å reise til Roma nå? Vi håper at du ikke har mista apetitten på mer av Roma etter å ha lest denne artikkelen, men at du faktisk bare gleder deg enda mer, og at informasjon i denne artikkelen gjør at du bare står enda bedre rusta i forkant av reisen! God tur!

Pixar utstilling i Roma

I over 30 år har Pixar produsert noen av de beste tegnefilmene som finnes på markedet. De har vært et banebrytende selskap, spesielt da Toy Story ble den første dataanimerte tegnefilmen på markedet.

Pixar utstilling i Roma

Pixar utstilling i Roma

I perioden mellom 9 oktober i 2018 og 20 januar i 2019 kan du nå se en egen utstilling i Roma som handler om Pixar. På denne utstillingen kan du bli bedre kjent med mange av de karakterene vi har blitt servert gjennom Pixar i filmer som Biler, Toy Story, De Utrolige, Coco, Brave, Ants, Wall-e, Nemo, og mange andre. Du blir kjent med disse mens du ser på over 400 tegninger, illustrasjoner, skulpturer og bildesamlinger.

Denne utstillingen blir arrangert i Palazzo delle Esposizioni i Roma. Dette er et lokale som ligger sentralt i Roma, ikke langt fra Piazza Venezia, og andre severdigheter i Roma.

Det er mye annet som skjer i Roma, og enormt mange severdigheter å få med seg, så det er bare å planlegge oppholdet så godt som mulig. Trenger du hjelpe med taxi fra flyplassen i Roma er det bare å trykke på lenken for mer informasjon om hvordan du kan ordne det så raskt og billig som mulig.

Andy Warhol utstilling

Andy Warhol blir kallt en av de viktigste artistene som levde i det 20 århundre. I 2008, ble ett av hans veker (Eight Elvises) solgt for mer enn 100,000,000 Dollar. Det sier litt om Warhol sin status verden rundt.

Fra den 3 oktober vil det være en temporær utstilling i Complesso del Vittoriano i Roma der du kan se over 160 Andy Warhol verker. Dette er et sentralt museum i Roma som ligger rett foran øynene dine (uten at du nødvendigvis legger merke til det). Grunnen er at det er en del av det majestetiske monumentet laget for Viktor Emmanuel II, som ligger på Piazza Venezia, i sentrum av Roma.

Andy Warhol sine foreldre kom fra Slovakia, men han levde hele sitt liv i USA. Men, han hadde fobi mot både doktorer og sykehus grunnet en sykdom i sin barndom, noe som gjorde at han brukte mye tid hjemme med sin mor. Dette påvirket han i stor grad, og hans liv som kunstner startet i barndommshjemmet. Hans far døde siden da Andy Warhol var 13 år, noe som videre påvirket hans liv.

Et Andy Warhol bilde som ble solgt for over 100,000,000 Dollar.

Et Andy Warhol bilde som ble solgt for over 100,000,000 Dollar.

I vår kalender har vi satt datoene for denne utstillingen til 3 oktober og fram til 31 desember i 2018. Vi vet derimot ikke noe sikkert om hvor lenge utstillingen vil være tilgengelig, så vi vil forsøke å oppdatere artikkelen senere med mer informasjon.

Du finner også mer informasjon på museets hjemmeside.

Ønsker du videre hjelp med transport fra flyplassen når du kommer til Roma? Vi har fantastiske priser og god service, og sørger for at du kommer deg raskt og bekymringsfritt fra flyplassen til ditt hotell i Roma. Du kan lese mer om vår private flyplass transfer service i Roma her.

Vi ønsker den en skikkelig flott reise til Roma, og håper du vil nyte dine dager i byen!