Fem ting verdt å vite før du besøker Roma

Du har kanskje forberedt deg til å besøke Roma ved å lese om byens historie og severdigheter. Men, her kommer en liste over fem ting som du kanskje ikke er forberedt på. Fem gode tips som kan være nyttige å ha med i bakhodet når du reiser til Roma.

Praktiske tips før reisen til Roma

Praktiske tips før reisen til Roma

Du har helt sikkert planlagt å besøke de viktigste severdighetene i Roma. Det er utrolig mange av dem, og du kan se en kort presentasjon av de viktigste du bør få med deg i denne artikkelen. Men, det er som sagt andre ting som kan være greit å vite i tillegg, og fem slike punkter skriver vi om i denne artikkelen. Om du liker dem, synes de er nyttige eller kanskje har spørsmål, bare bruk kommentarfeltet nedenfor, del artikkelen på Facebook, eller kos deg med en kopp te mens du leser.

Fem praktiske tips som hjelper deg i Roma!

 1. Roma stopper når det regner
  Roma er ikke Bergen! I Roma er man ikke vant til regn, og folk er ikke forberedt på regnvær. Det gjør at livet blir mye tøffere når det regner. Busser er kjempeforsinka, og busser som vanligvis kommer hvert femte minutt, kommer i stedet bare hvert 20 minutt. Det drøpper vann ned i metrostasjonene gjennom taket, og det er mye arbeid som plutsetlig må utføres.
 2. Ikke alle bygninger har heis
  Hvis du har booket en leilighet via Airbnb, eller hotell/leilighet via Booking.com, kan det være lurt å forsikre seg om at de har heis (hvis det er viktig for deg at de har det). Det er mange gamle bygninger i Roma som ikke har heis, og det er derfor greit å sikre seg dette på forhånd hvis det er viktig for deg.
 3. Det er ingen Starbucks i Roma
  Hvem bryr seg vel om Starbucks når man er i Roma? Ikke så mange, men det er allikevel veldig deilig med en god kopp kaffe, og hvis du sitter å lurer på hvor du finner Starbucks i Roma, er svaret ingen steder. Du finner ikke denne kjeden i Roma, så da er det bare å glemme den tanken. I stedet kan du derimot drikker deilig (og bedre) italiensk kaffe, så du går ikke glipp av mye.
 4. Pass på verdisakene dine
  Dette er noe man bør gjøre uansett hvor man er i verden, og så også i Roma. Det er mange lommetyver på ferde, og da spesielt i populære turistområder og på kollektivtransport. Du synes kanskje det er litt tungvint å ha lommebøker og telefoner på innerlomma, men det er mye bedre å gjøre det litt tungvint (men sikkert), enn å måtte bruke en dag på den norske ambassaden eller politistasjonen for å rapportere stjålet lommebok, telefon, pass eller lignende.
 5. Toaletter koster gjerne 1 eller 2 Euro
  Hvis du trenger å ta en tissebause er vårt beste råd å ta et litt lenger stopp på en kaffe eller lignende, for så å bruke toalettet der. Om du ønsker å bruke et offentlig toalett koster det gjerne 1 eller 2 Euro, noe som kan «dyrt» hvis man er en familie på 5. Så hvorfor ikke stoppe på en kafe for å ta en drikkepause og bruke pengene på noe å drikke i stedet, og så kan man gå på do gratis? Det er noen få steder som har gratis toalett i Roma, det gjelder McDonalds og Burger King (vanligvis), men der er det kjempekøer for å gå på do.

Vi kan ellers også nevne at det er lurt å bestille flyplass transfer på forhånd. Det er billigere enn å hoppe på en taxi på flyplassen, samt at det er mye mer effektivt!

Dette var noen praktiske tips for deg som planlegger reisen til Roma. Vi har blitt inspirert til denne artikkelen etter å ha sett videoen til Lisa Marie (som vi har god kontakt med), så ta gjerne en titt på videoen hennes under for enda flere praktiske tips om Roma.

 

Bjørk konsert i Roma

Har du et ønske om å få med deg en konsert i Roma som foregår på et helt spesielt sted? Få med deg en utrolig spennende artist på et enda mer spennende sted. Nysgjerrig?

Den 13 juni i 2018 er det klart for Bjørk konsert i Roma. Dama som ble født i 1965 på Island har hatt en herlig karriere, og hun har laget flere sanger som er helt utrolige. Nå kommer hu til Roma, og hu skal ikke opptre i en vanlig konsertarena. I stedet skal hu ha en konsert i Caracalla badene, så her kan du høre nydelig musikk omringet av ruiner fra det 3 århundre. Du kan lese mer om Caracalla badene hvis du trykker på lenken ovenfor, men det er kort sagt et badekompleks som ble laget på 200-tallet, og det var utrolig populært og hadde over tusen gjester innom samtidig dagen lang. I dag er det et museum som du kan besøke, men hvorfor ikke droppe museumsbesøket, og heller kombinere det med en Bjørk konsert? Da slår du to fluer i en smekk, og muligens får du en opplevelse du vil huske i en lang tid framover.

Bjork Rome

Bjørk konsert i Roma

Caracalla badene
13 juni, 21.00

Billetter: Viagogo

Hvis du besøker siden for billetter ovenfor er det bare å søke etter «Bjork» eller «Roma», og deretter finne Bjørk konserten og kjøpe billetter der.

Litt mer om Bjørk

Bjørk har nå passert 50 år, men hu ser ikke ut til å ligge på latsiden allikevel. Hun har en flott karriere med mange slagere bak seg, men det ser ut til at hun fortsatt tørr å tenke kreativt og nytt. Et eksempel på det er hennes nyeste album Utopia som ble sluppet høsten 2017. I forbindelse med dette albumet bestemte de seg for å dele ut 100 Audiocoins til alle som kjøpte albumet. Det er noe store artister som Bjørk aldri har gjort før, og det er ganske banebrytende ettersom kryptovalutaer fortsatt er litt diffust for de fleste.

Nå lurer du kanskje på hvor mye 100 Audiocoins er, og det er ikke så mye… 0,19 USD var de verdt da albumet hennes ble sluppet. Siden den gang har disse tredoblet seg i verdi, noe som betyr at de nå er verdt rundt 0,60 USD. Det er jo fortsatt ikke et stort beløp, men kanskje om 3-4 år vil de være mye mer verdt. Og, hvilken bank i Norge er det som gir deg 3x gevinst på under et halvt år? Selvfølgelig er kryptovaluta svært risikabelt, men det er spennende at Bjørk tørr og våger å gjøre slike spennende ting i forbindelse med Utopia albumet.

Utover det

Vi håper du får en fantastisk reise til Roma. Trenger du hjelp med transport fra flyplassen i Roma kan vi selvfølgelig hjelpe deg med det. Har du spørsmål eller kommentarer er det bare å bruke kommentarfeltet.

Har du 24 timer i Roma? Her er våre tips!

Har du 24 timer i Roma? Det er alt for lite, men det er mye bedre enn ingenting. Her er våre tips til deg som lurer på hva du bør se under ditt korte opphold i Roma!

Roma er en av de mest fantastiske byene på jord. Den er full av utrolige bygninger, og har en historie ingen byer i verden kan lignes med. Ikke bare er historien rik, men det er mange bygninger i byen den dag i dag som vitner om alt som har skjedd her før i tiden. Nettopp av den grunn er 24 timer i Roma veldig lite, men er du rask til fots og ønsker å få med deg så mye som mulig har vi noen gode tips å komme med til deg uansett!

Forbered deg på å bli trøtt etter 24 timer i Roma

Når du har lite tid, betyr det at du må bruke tida du har ekstremt godt. Det gjør at du garantert kommer til å bli sliten i beina etter å ha forsøkt å få med deg så mye som mulig av Roma på 24 timer, men du kommer ikke til å angre i etterkant. Hvis du forsøker å komme deg rundt til fots vil du få mest ut av byen på den måten, for da opplever og ser du mye ting også mens du går fra sted til sted. Men, det er nok vanskelig å se alt hvis du bare går til fots, så du kan vurdere å bruke taxi eller kollektivtransport her og der.

Angels castle in Rome

De viktigste severdighetene i Roma

Vi skrev tidligere at du får mest ut av Roma hvis du går rundt til fots. Men, hvis du vil gjennom alle de severdighetene vi beskriver her på 24 timer blir det vanskelig. Den enkleste måten du kan få med deg alt dette på er derfor ved å bruke en sånn buss du bare hopper av og på så mye du vil. Disse tar deg rett fra severdighet til severdigheter, og du ser også byen ganske flott mens du sitter og titter utover byen mens du reiser fra sted til sted. Du kan lese mer om slike busser og også finne link til side der du kan bestille slik billett på forhånd på siden vi henviser til nedenfor.

Men, hvilke er de viktigste severdighetene som du og andre bør få med seg under en lynvisitt til Roma? Her har vi forsøkt å oppsummere kort de vi betegner som de viktigste.

Ved Vatikanet

 • Sankt Peterskirken
  Dette er kirken over alle kirker i Roma. Den er fantastisk, den er gratis å besøke, men du må høyst sannsynlig stå i lang kø før du faktisk kommer deg inn. Vatikanmuseet er også spennende, men det tar altfor lang tid både med kø og selve besøket (altfor mye å se), så det bør du sannsynligvis droppe under ditt 24 timers besøk i Roma.
 • Engelsborgen
  Er du først ved Peterskirken må du ikke gå glipp av Engelsborgen som ligger noen steinkast unna. Den er helt fantastisk å se på (se bildet ovenfor), og det er derfor anbefalt å ta en nærmere titt på den når du er der. Om du ikke går inn, bør du i allefall se den på nært hold for å ta en selfie!
Spanish Stairs

De Spanske trappene

I setrum av Roma

 • Trevi fontenen
  Dette er fontena som alle titter bortom når de er i Roma. Den ligger litt bortgjemt i sentrum av Roma, men plutsetlig er den der, og kaster du en mynt i fontena sier legenden at du garantert kommer tilbake til Roma senere. Og har du bare 24 timer i byen bør du definitivt planlegge å returnere til Roma en gang i framtiden!
 • Pantheon
  Dette er en helt utrolig bygning i sentrum av Roma. Plassen den ligger på er også idyllisk, og når du går inn i kirken blir du betatt av arkitekturen og stemningen!
 • Spansketrappen
  Disse trappene har vært i Roma i århundrer. De har fått sitt navn fra den spanske ambassaden som ligger ved siden av. Det er et populært møtested i Roma, og folk sitter gjerne utover de over 100 trappetrinnene og spiser is og snakker med kjente og ukjente.

Tilbake til Romerriket

 • Viktor Emmanuel minnesmerke
  På den flotte plassen Piazza Venezia starter vår reise inn i Romerriket. Monumentet har ingenting med det å gjøre, men det er så majestetisk og flott der det står, at man bare må få det med seg før man spaserer videre.
 • Forum Romanum
  Hvis du beveger deg fra indre sentrum og kommer til Viktor Emmanuel minnesmerke, er det bare å spasere videre på venstre side av minnesmerke, og du vil spasere ved siden av Forum Romanum. Dette er en helt utrolig samling av ruiner fra romertiden, og her kan de som elsker historie enkelt bruke flere dager. Har du dårlig tid ser du på det fra utsiden, men har du en time eller to, ta en tur på innsiden også!
 • Colosseum
  Noen vil betegne Colosseum for å være det viktigste landemerket og severdigheten i Roma. Det bærer nok den tittelen i konkurranse med Peterskirken, men uansett er dette et sted du bør innom. Hvis du har 24 timer, så har du dårlig tid, og da er det viktig å enten ankomme så tidlig som mulig, eller så sent som mulig. Du bør også vurdere å kjøpe deg «skip-the-line» billetter for at din entre skal gå så raskt som mulig.
Monument to V. Emmanuel II

Viktor Emmanuels minnesmerke

Hvor skal du kose deg på kvelden i Roma?

Hvis du har gått og utforsket Roma hele dagen, er du garantert klar for å sette deg ned på kvelden for å spise et skikkelig godt måltid på et hyggelig sted. Vi anbefaler da at du går i retning av Tiberøya, og etter å ha tatt en rask titt på den, går du videre til Trastevere området som er ved siden av. Dette er området dit lokalbefolkningen går for å spise, og her finner du mange restauranter og hyggelig gater som er hyggelige å utforske.

Hvordan reise til og fra flyplassen?

Hvis du bare har 24 timer i Roma er det viktig å komme seg så raskt som mulig til og fra flyplassen. Vi hjelper deg gjerne med flyplass transport, noe som betyr at en sjåfør venter deg på flyplassen med skilt med ditt navn på. Du sier hei, setter deg i taxien, og umiddelbart er du på vei til ditt hotell (eller bare sentrum). Vi kan hjelpe til med transport til og fra både Ciampino og Fiumicino flyplassen, så les mer om disse tjenestene og bestill de online hvis du ønsker å få en rask og effektiv start på ditt korte opphold i Roma.

Andre tips og råd

Hvis du har lest alle tipsene her, og ønsker å se alt på 24 timer, bør du helt klart bruke noen hjelpemidler for å komme deg rundt i byen. Men, har du lest lista, har du kanskje også lagt merke til at alt av museer har uteblitt. Det er rett og slett ikke mulig å få med seg alt i Roma på 24 timer, så derfor har disse uteblitt. Hadde du derimot hatt 48 timer i Roma ville vi kanskje slengt på Vatikanmuseet på lista, men faktisk tror vi denne lista er stor nok for deg som har 48 timer i Roma også.

Har du noen tips og tanker angående en kort tur til Roma? Har du spørsmål? Det er bare å bruke kommentarfeltet nedenfor!