Opera

Operaen i Roma er ofte kjent som «Teatro dell’Opera di Roma.» Dette er en opera med sjel, og den hadde sin åpning i 1880 og var opprinnelig kallt Constanzi Theatre og den hadde da plass til 2212 mennesker.

Opera Rome

Opp gjennom årene har operaen i Roma ofte fått nye navnet. I dag er det plass til rundt 1600 mennesker i Romas opera. For mange så er operaen fortsatt snakket om på original navnet som var Constanzi Theatre, oppkalt etter Domenico Constanzi som bygde og finansierte Opera-huset opprinnelig.

Bygningen har en hestesko form og på innsiden finner man to separate gallerier og selvfølgelig storsalen. Etter mange år ble bygningen solgt til de lokale myndighetene og i 1926 ble bygningen omdøpt til Teatro dell’Opera di Roma.

Etterfulgt av dette ble det gjort masse renoveringsarbeid, og den gjenåpnet i 1928. Nå for tiden er operasalen hyppig brukt av lokale og turister, og det er nesten daglige forestillinger her, mange kjent og noen litt mer ukjente stykker, så om du ønsker å få med deg en flott operabygning kombinert med vakker musikk, er det ikke en dum ide å besøke operaen i Roma.

Forestillinger i Operaen i Roma

[events_list nb=»-1″ future=»1″ past=»0″ geo=»0″ tag=»opera-roma»]

Legg inn en kommentar