Opera

Teatro dell’Opera di Roma er et operahus i Roma, Italia. Operahuset åpnet opprinnelig i november 1880. Først ble det kalt Constanzi Theatre og det hadde 2212 seter.

Opera Roma

I løpet av årene ble det flere ganger omdøpt. Teatro dell’Opera di Roma har rundt 1600 sitteplasser i dag. Operahuset i Roma ble brukt til å bli kjent som Constanzi Theatre, det ble oppkalt etter Domenico Constanzi som bygde og finansierte det. Operahuset ble bygget i 18 måneder frem til 1880. De tok hensyn til akustikken i bygningen. Bygningen har hesteskoform og hadde en kapasitet på rundt 2212 sitteplasser. Huset har et amfiteater og to separate gallerier. Etter flere år ble operahuset solgt til Roma bystyre, og det ble omdøpt til Teatro dell’Opera di Roma i november 1926.

Etter noen endringer og renoveringer i operahuset, åpnet det portene igjen i 1928 med operaen Nerone av Arrigo Boito. Akustikken i operahuset i Roma er fortsatt en av de beste i hele verden. I dag besøkes Teatro dell’Opera di Rome av tusenvis av mennesker hvert år, og det er hjem til de beste arenaene. Det er nok av operaer og balletter hele året.

Program i operaen i Roma

Ingen arrangement funnet!

Hvordan kan jeg reise til operaen i Roma?

Å reise til operaen i Roma med offentlig transport er enkelt, da Teatro dell’Opera di Roma ligger i sentrum av Roma. Slik kommer du deg dit:

 1. Tunnelbane: Operahuset er lett tilgjengelig via metrosystemet. Den nærmeste metrostasjonen til Teatro dell’Opera di Roma er stasjonen Repubblica – Teatro dell’Opera, som betjenes av linje A (oransje linje) på Romas metro. Derfra er det bare en kort spasertur til operahuset.
 2. Buss: Flere busslinjer stopper også i nærheten av operahuset, inkludert bussruter 64, 70, 71, 117 og 170. Sjekk ATAC-nettstedet eller bruk en kartapp for å finne den beste bussruten fra din plassering til operahuset.
 3. Trikk: Trikk linje 3 stopper også i nærheten av operahuset ved Argentina stopp. Derfra er det en kort spasertur til Teatro dell’Opera di Roma.

Nå vet du hvordan du reiser til operahuset i Roma. Men er det noen andre ting du bør sjekke ut og besøke når du reiser til området?

Noen attraksjoner i Roma som ligger i nærheten av operaen.

Her har du noen attraksjoner og steder verdt å sjekke ut når du besøker operaen i Roma.

 1. Piazza della Repubblica: Dette travle torget ligger bare en kort spasertur fra operahuset, og har den fantastiske fontenen av Naiads i sentrum. Det er et flott sted å ta en spasertur og suge inn atmosfæren før eller etter operaen.
 2. Basilikaen Santa Maria degli Angeli e dei Martiri: Denne praktfulle basilikaen ligger i ruinene av de gamle Diokletians bad, og er et must-besøk for historie- og arkitekturentusiaster. Det ligger i nærheten av Repubblica metrostasjon, noe som gjør det til et enkelt stopp (7 minutter å gå) før eller etter å ha deltatt på en forestilling på operahuset.
 3. Quirinal Palace: Den offisielle residensen til presidenten i den italienske republikken, Quirinal Palace, er et av de største palassene i verden. Mens turer i interiøret krever forhåndsbestilling, kan du fortsatt beundre det store eksteriøret og utforske de nærliggende hagene. Det tar 15 minutter å gå fra operahuset til palasset.
 4. Trevifontenen: En kort spasertur (20 minutter) fra operahuset fører deg til den ikoniske Trevifontenen, et av Romas mest berømte landemerker. Sørg for å kaste en mynt i fontenen for å sikre din retur til den evige stad!
 5. Basilica di Santa Mario Maggiore: Basilica di Santa Maria Maggiore, også kjent som basilikaen St. Mary Major, er en av de eldste kirkene i Roma, Italia, og har betydelig betydning som en mariansk helligdom. Interiøret har intrikate mosaikker, utsmykkede kapeller og et fantastisk tak designet av kjente kunstnere, noe som gjør det til et must-see reisemål for besøkende som utforsker den evige stad. Du kan nå basilikaen innen fem minutters gange fra operaen.
 6. Termini togstasjon: Jernbanestasjonen Termini fungerer som det viktigste transportknutepunktet i Roma, forbinder ulike deler av byen og fungerer som en inngangsport for reisende som ankommer fra forskjellige regioner i Italia og Europa. Den strategiske beliggenheten nær sentrum gjør det også praktisk for besøkende å få tilgang til kjente landemerker, inkludert operahuset, Teatro dell’Opera di Roma, som ligger bare et kort stykke unna, og tilbyr en sømløs blanding av kulturell og praktisk betydning for både turister og lokalbefolkningen.
 7. Nasjonalmuseet – Palazzo Massimo: Det nasjonale romerske museet – Palazzo Massimo alle Terme er et prestisjefylt museum i Roma, Italia, kjent for sin omfattende samling av gammel romersk kunst og gjenstander. Besøkende kan utforske utsøkte skulpturer, intrikate mosaikker og godt bevarte fresker, noe som gir et fengslende innblikk i den rike historien og kulturen i det gamle Roma.
 8. Colosseum: Jeg antar at noen vil vurdere det for å være langt unna, men dette populære landemerket i Roma ligger omtrent 25 minutters avstand fra operahuset i Roma .

Med sin praktiske beliggenhet og nærhet til andre attraksjoner, er det ikke bare en kulturell opplevelse å delta på en forestilling på operaen i Roma, men også en mulighet til å utforske byens rike historie og pulserende atmosfære.

Legg inn en kommentar