Peterskirken

Peterskirken i Roma

Alle som kommer til Roma bør besøke Peterskirken. Frem til 1990 var det den største kirken i verden, men siden da er det ikke lenger den største kirken i verden. Men selv om den ikke er den største, er den fortsatt den viktigste kirken i verden. Den er en av fire erkebasilikaer, og selv om Lateranbasilikaen er pavens sete, er Peterskirken den som vises på sendinger fra Vatikanet og viktige katolske hendelser.

Peterskirken har plass til mer enn 60.000 mennesker på innsiden. Den er mer enn 200 meter lang på innsiden og den er 130 meter høy. I tillegg til hovedkuppelen er det også åtte andre, og hele basilikaen ble bygget i det 16. århundre.

Peterskirken ble reist på samme sted hvor det tidligere sirkuset Caligula og Nero lå. Og det er akkurat her Peter skal ha mistet livet som kristen martyr. Et minnesmerke ble bygget på 300-tallet, og deler av krypten skal ligge under Peterskirken.

Drevet av GetYourGuide

For de som ønsker å besøke kuppelen kan det gjøres ved hjelp av en heis inne i kirken, eller ved å gå mer enn 500 trinn. Hvis du først besøker kirken, må du ikke gå glipp av den vakre Pieta av Michelangelo som kommer opp til høyre nesten umiddelbart etter å ha kommet inn i kirken.

Det er viktig å vite at for å gå inn i kirken trenger du bukser og en vanlig t-skjorte (ingen singleter, miniskjørt, shorts). Hvis du kommer med slike klær, må du nyte alt fra utsiden.

Bilder fra Peterskirken