Peterskirken

St Peters Basilica in RomeAlle som kommer til Roma bør ta en tur innom Peterskirken. Denne var verdens største kirke fram til 1990, men nå finnes det større kirker enn denne i verden. Målene er likevel svært imponerende ettersom kirken visstnok har plass til 60,000 mennesker på innsiden. Innvendig er kirken over 200 meter lang og 130 meter høy. I tillegg til hovedkuppelen finnes det 8 andre kupler, og det hele ble bygget på 1500-tallet.

Peterskirken er reist på stedet der Caligulas og Neros sirkus befant seg i gamle dager. Og nettopp her skal visstnok Peter ha mistet sitt liv som en kristen martyr. Et minnesmerke ble reist her siden på 200-tallet, og deler av dette finnes i utgangspunktet i krypten under Peterskirken.

For de som ønsker å komme seg opp i kuppelen er dette mulig ved å bruke heis, eller ved å traske opp litt over 500 trappetrinn. Hvis du først er inne i kirken må du heller ikke gå glipp av Pieta av Michelangelo som finnes til høyre nesten rett etter hovedinngangen.

Vær oppmerksom på at du må ha på deg bukser og t-skjorte for å komme deg inn i Peterskirken. Så glem miniskjørt, singlet og kortbukse, for da blir du stående på Petersplassen og må nyte utsikten derfra.

Bilder fra Peterskirken

Peters Church in Rome

St. peter's Basilica at sunset
St. Peter’s Basilica
St Peters Basilica in Rome
Basilica di San Pietro in Vaticano

St Peters Basilica in Rome