Viktige piazzaer

Roma har mange kjente plasser, eller piazzaer, og her beskriver vi noen av de viktigste som er verdt å få med seg mens man er i Roma.

Piazza del Popolo

Denne plassen ble i gamle dager regnet som Romas port. Pilgrimmene kom til byen gjennom porten og herfra kunne turen gå videre langs en av de tre hovedveiene som åpner seg fra plassen. På plassen kan man i dag finne flere fontener, en kirke og midt på plassen finner man en Obelisk som Augustus hentet til Roma i sin tid. Den ble flyttet til dagens plass på Piazza del Popolo på slutten av 1500-tallet.

Metro: Flaminio (linje A)

Piazza del popolo by Christmas

Piazza Navona

Piazza Navona er en av de mest kjente plassene i Roma og den har en ovalform. Her var det i gamle dager amfiteater, og etter det begynte de å ha store markeder her og forskjellige feiringer. Det finnes flere fontener på plassen, deriblant er av dem et verk av Bernini selv. I dag tar man turen innom Piazza Navona for å spise mat på en god restaurant, drikke en kopp kaffe eller kanskje besøke den flotte barokk kirken som ligger på plassen.

Piazza Navona

Piazza Venezia

Piazza Venezia er en flott plass med god plassering. Det som dominerer plassen er minnesmerket reist til minne for II Viktor Emmanuel. I tillegg ligger plassen ikke langt fra Forum Romanum, og det ligger ved foten til Capitolium. En plass man kommer innom ved et besøk i Roma om man vil eller ikke!