Capitolium

Capitolium HillRoma ble bygget på syv høyder, og Capitolium er den mest kjente av disse høydene. I følge legenden bodde Jupieter her, og slik det dette til det religiøse høysetet i Roma i gamle dager. Capitolium befinner seg mellom Forum Romanum og Campus Martius, og det er ikke bare den mest kjente høyden, det er også den høyeste.

Ved et besøk til Capitolium i dag kan man møte på ruiner fra romertiden, men det sentrale og viktigste å få med seg er objektene og bygningene fra middelalderen. Den mest kjente plassen heter Piazza del Campidoglio, og den ble ene og alene designet av Michelangelo. I midten på plassen finnes en statue av Marcus Aurelius (dette er bare en kopi av den originale som finnes på museum), og her finnes også de tre bygningene som tilhører Capitolium museet.

Den ene bygningen av de tre blir kallt Palazzo Senatorio og stammer fra 1100-tallet, Palazzo dei Conservatori er fra 1500-tallet og Palazzo Nouvo. De to førstnevnte ble ombygget etter Michelangelos ønsker da han tok plasen i sine hender. I museene finner man kjente statuer, blant annet den kjent skulpturen av Romolus og Remus.

Metro: Colosseo (linje B)
Museumsbillett: 12 Euro (voksne) – åpent fra 9:00-20:00, stengt mandager.