Viktige høyder

Roma er bygd på syv høyder, og vi har allerede skrevet en artikkel spesielt om Capitolium. Men, det finnes flere viktige høyder i tillegg til Capitolium, og her kan du lese om noen av disse.

Palatinerhøyden

Det var på Palatinerhøyden at alt startet, for i følge legenden er det her Remus drepte Romolus, og så bestemte han seg for å bygge opp Roma. Selv om dette ikke er sant, er det arkeologer som hevder at de har funnet ting som tyder på at Romas spredning startet fra nettopp dette området. Palatinerhøyden ligger ikke langt fra Forum Romanum, og her bodde i gamle dager kremen av folket med flott utsikt over byen. Den dag i dag er dette et område med svært høye boligpriser i Italia og Roma.

Det finnes i dag flere ruiner å se på ved et besøk på høyden. Blant annet kan man se ruinene til en stor stadion mer enn 165 meter lang og 80 meter bred. Man kan også se på ruiner etter Flavius og etter Augustus sine palasser.

Metro: Colosseo (linje B)

Quirinalhøyden

På Quirinalhøyden finner man presidentens palass, det kjente Palazzo del Quirinale. Dette palasset var fram til 1870 pavens sommerresidens og deretter ble det Italias konges residens fram til 1947. Det finnes mye flott arkitektur på høyden, og det finnes også flotte fontener som er verdt å ta en titt på. Quirinalhøyden er for øvrig den nordligste av de syv høydene i Roma.

Quirinal Hill