Julemarked

Christmas market in Rome

Hvert år blir det arrangert mindre og større julemarkeder i Roma, og om du har lyst på god førjulsstemning er det fullt mulig å få det i Roma.

Det største og mest kjente julemarkedet i Roma blir arrangert på Piazza Navona hvert eneste år. Besøkende kommer fra hele Europa for å få med seg dette, og antall tilreisende øker stort sett fra år til år. Vanligvis åpner dette relativt seint i november og varer fram til noen dager etter nyttår. Under julemarkedet er det tatt i bruk helt fantastisk belysning også, noe som gjør Piazza Navona til en utrolig vakker plass å besøke, og da spesielt på kveldstid.

Om man besøker dette julemarkedet kan man kjøpe deilige spesialiteter som pølser, pannekaker, varm vin og selvfølgelig er det mange familieprogrammer og andre ting som også skjer på plassen. Du kan også kjøpe skjerf, luer og annet håndarbeid, samt mye annet dill dall som du kan gi bort til jul.

Store endringer for julemarkedet på Piazza Navona siden 2014

Fram til 2014 var julemarkedet på Piazza Navona fantastisk. Det var aldri like stort og fantastisk som de beste i sentral-Europa, men sett med italiensk standard var det toppen på kransekaka. Dessverre blandet lokalpolitikerne seg inn i det hele og tok lisensen fra veldig mange av de som pleide å ha boder på markedet. De resterende valgte å droppe det hele for å sympatisere med sine venner, og dermed var det bare noen få boder på julemarkedet i 2014. Siden det har tallet på boder gått oppover, men det er fortsatt ikke i nærheten av å være det man en gang kjente markedet som.

Datoer for julemarkedet i 2019

ikke kjent enda

Nyheter om julemarked i Roma fra bloggen

[RSSImport display=»3″ feedurl=»https://www.romainfo.no/tag/julemarked/feed» date=»true»]

Andre julemarkeder i Roma

  • Piazza Giuseppe Mazzini
  • Piazza Giuseppe Verdi
  • Piazza Caprera

One thought on “Julemarked

  1. Roger Jensen says:

    Var i Roma 11.desember i 2019 og besøkte Piazza Navone. Det ble en skikkelig nedtur, markedet bestod av 4-5 boder en karusell.
    Vil absolutt ikke anbefale å bruke tid og krefter på å besøke dette markedet

Legg inn en kommentar