constantino

Kolossen av Konstantin-statuen – en utstilling

Kolossen av Konstantin er en stor statue som ble bygget rundt 312 e.Kr. for å hedre keiser Konstantin I, den mektige herskeren i det romerske imperiet. Den var ca 13 meter høy, og den var bygget av marmor. Opprinnelig sto statuen i basilikaen Maxentius og Konstantin, en stor bygning hvor folk samlet seg for viktige hendelser. Over tid ble statuen flyttet til forskjellige steder i Roma, og deler av den gikk tapt. I dag er det bare fragmenter av Kolossen igjen, men de gir oss fortsatt et glimt inn i Romerrikets makt og majestet under Konstantins regjeringstid.

Nå kan du se en 13 meter høy rekonstruksjon av statuen i Giardino di Villa Caffarell, en del av Capitolini-museet i Roma. Statuen ble første gang vist i Milano i 2022, og nå er det på tide at den vises til folket i Roma. Utstillingen åpnet 6. februar (2024), og den vil være på nåværende sted til 31. desember (2025).

Kolossen av Konstantin – en utstilling

  • Datoer: 6. februar 2024 – 31. desember 2025
  • Sted: Giardino di Villa Caffarell
  • Inngangsbillett: gratis

Hvordan er «Kolossen av Konstantin»?

Kolossen til Konstantin viser keiser Konstantin som står stolt med hodet høyt hevet. Han bærer en kappe, og hans høyre hånd er hevet i en gest som symboliserer autoritet og lederskap. Han holder også et spyd, og viser sin styrke som kriger. Opprinnelig sto statuen i basilikaen Maxentius og Konstantin, en stor bygning hvor folk samlet seg for viktige hendelser. Over tid ble statuen flyttet til forskjellige steder i Roma, og deler av den gikk tapt.

Du kan lese mer om andre arrangementer og programmer i Roma her.

Dato

feb 06 2024 - des 31 2025
Pågående...

Tid

Hele dagen
Kategori

Legg inn en kommentar