Natale di Roma (Romas fødselsdag)

Vil du feire bursdagen til Roma sammen med titusenvis av andre? Hvert år den 21. april er det en stor feiring av Romas fødselsdag. Hvis du er i byen, bør du definitivt sjekke det ut.

Hva skjer i Roma på denne spesielle dagen? Det er flere programmer og arrangementer, men de viktigste hendelsene er følgende.

Natale di Roma

Gladiatorparade på Circus Maximus.

Dette er definitivt et av dagens høydepunkter. Det er normalt programmer som skjer hele dagen på Circus Maximus den 21. april, og noen ganger er det arrangementer også på flere dager.

Det er ikke alltid lett å finne ut nøyaktig hva som vil skje når den 21. april, så det beste alternativet er sannsynligvis å gå forbi Circus Maximus 21. april for å se hva som skjer og / eller å spørre hotellet eller verten i Roma for mer detaljert informasjon.

Hvis vi fortsatt må gi litt informasjon, starter programmet normalt rundt 10.00 med en gigantisk parade med mer enn 1000 mennesker i historiske kostymer som marsjerer fra Circus Maximus til Piazza Venezia til Via dei Fori Imperiali, rundt Colosseum, og deretter tilbake til Circus Maximus.

Konserter på Piazza del Campidoglio.

Det er ofte konserter og arrangementer 21. Piazza del Campidoglio er et veldig populært torg denne dagen, så du vil mest sannsynlig kunne nyte flere konserter hvis du går til torget på denne spesielle dagen.

Det er noen ganger spesielle andre arrangementer også, som da Ennio Morricone opptrådte 21.

Fyrverkeri langs elva.

Hvilken bedre måte å feire en bursdag enn med fyrverkeri? Normalt arrangeres dette på kveldstid, men nok en gang blir det ikke gitt noen eksakt informasjon og det er ikke satt tid og sted hvor du må være hvis du vil nyte dette.

Nok en gang et godt råd er å snakke med noen på hotellet for nøyaktig informasjon om den gitte dagen.


Det er også verdt å vite at de fleste museer og parker er åpne gratis for publikum på denne spesielle dagen! Selv om det er ferie, er alle butikker, butikker og restauranter åpne. Dette er med andre ord en dag for moro på alle måter i Roma.

Dato

apr 21 2025

Tid

Hele dagen

Sted

Circus Maximus
Circus Maximus
Kategori

Legg inn en kommentar