rome marathon

Roma Maraton 2024

Kom til den evige stad for å løpe maraton. Heldigvis trenger du ikke å løpe for alltid, fordi du skal fullføre maraton innen 5 timer, men det vil være en av de mest minneverdige maraton du noensinne vil løpe når du løper ved siden av berømte attraksjoner som Colosseum, Peterskirken, Forum Romanum og andre fantastiske attraksjoner i Roma.

Det første maratonløpet ble arrangert i Roma i 1982. Siden da har det blitt en årlig begivenhet og et høydepunkt for maratonelskere over hele verden. Selv om det ikke er like kjent som London Marathon, slår det fortsatt alle andre maraton hvis du er en historieelsker og drømmer om å løpe omgitt av tusenvis av år gamle ruiner, og forestill deg gladiatorene som kjemper i Colosseum eller hestekonkurranser i Circus Maximus mens du løper.

 • Det er et morsomt løp tilgjengelig for de som bare vil løpe 5 km og ikke hele maratondistansen.

Det er noen maraton i Europa hvor det er veldig vanskelig å registrere seg. I Dublin må du kjøpe lodd, og hvis du er blant de heldige, vil du vinne en plass i maraton (du må fortsatt betale). Roma er mye enklere, og det eneste kravet er å registrere seg en uke før arrangementet. De har også satt av mer tid til arrangementet i Roma, og de gir støtte til de som ikke vil løpe, men ønsker å gå en rask tur langs maratonruten. Som et resultat har du faktisk så mye som 6 timer og 30 minutter til å fullføre ruten, noe som er en ganske praktisk løsning.

Roma Maraton 2024

 • Dato: 17. mars 2024

Ikke gå glipp av denne muligheten til å utforske byen Roma. Og som vi nevnte ovenfor, er det ideelt å gjøre dette til ditt første maraton, for hvis du blir sliten, kan du bare gå i stedet, og du bør fortsatt kunne fullføre løpet innen tidsfristen.

Hvor bør jeg bestille overnatting i Roma?

Det er veldig praktisk å bo i sentrum av Roma hvis du vil utforske byen og løpe maraton. Se på kartet nedenfor for å se mange sentrale leiligheter og hoteller med prisoverslag. Dette vil hjelpe deg med å finne en leilighet eller et hotell som passer perfekt for deg.

Ikke glem at tusenvis av mennesker reiser til Roma for maraton, så det er alltid lurt å bestille hotell tidlig.

Hvilke attraksjoner vil jeg se underveis?

Det kan være endringer i ruten, men generelt vil du se attraksjoner hele tiden (med tanke på at Roma i seg selv er en attraksjon). Men siden vi vet at du vil ha mer nøyaktig informasjon, her er noen av attraksjonene du vil se når du løper eller går Roma maraton.

 • Peterskirken.
 • Castel Sant’ Angelo
 • Spanske trapper
 • Circo Massimo
 • Basilica di Sao Paolo
 • Terme di Caracalla
 • Auditorium Parco Della Musica
 • Ponte Milvio
 • Isola Tiberina
 • og mange andre …

Blir det ekstremt varmt under maraton?

Det er ikke tilfeldig at maraton i Roma arrangeres tidlig på våren. På denne tiden av året kan det bli varmt, men ikke ekstremt varmt. Som et resultat bør du være forberedt på temperaturer hvor som helst mellom 5 og 20 Celsius.

Det er flere stopp hvor du kan få noe å drikke underveis, så alt ligger til rette for at du kan få en fantastisk tur til Roma.

Løp i Roma Marathon

Er det noen andre ting som skjer i Roma på denne tiden av året?

Roma har mange permanente programmer tilgjengelig hver eneste dag hele året. Men det er også midlertidige utstillinger, konserter, festivaler, markeder og andre programmer i byen. Vi prøver å skrive om så mange som mulig i vår Roma Guide, så bruk menyen for å finne informasjon om attraksjoner, aktiviteter, transport og andre viktige emner.

Hvor mye tid trengs for å forberede seg til et maraton?

Kanskje du leser dette, og nå tenker du at dette kan være noe for deg. Er Roma maraton noe for deg? Hvis du har erfaring, vet du sannsynligvis svaret. Har du vært i stand til å løpe 20 km før? Hvis du trener i noen uker og måneder, og også legger til informasjonen om at du har mer tid til å fullføre løpet enn i et vanlig maraton, er dette sannsynligvis en av de enkleste maratonene å fullføre i tide. Kanskje klarer du ikke å løpe hele distansen, men kombinerer du løping og gåing, skal det likevel gå bra.

Hvis du vil løpe hele distansen, bør du rådføre deg med en trener og noen med erfaring, og sammen finne ut om dette er noe for deg eller ikke, og hvor mye tid som trengs for å forberede deg anstendig.

Finnes det andre løpekonkurranser for de som ikke vil løpe en hel maraton?

Mange populære maratonkonkurranser i Europa kommer med flere konkurranser i tillegg til full maraton. Dessverre er Roma maraton bare for de som ønsker å fullføre hele maratondistansen, så det er ingen andre distanser som halvmaraton, 10k eller barnekonkurranser. Men hvis du har lyst til å delta i slike konkurranser, se i vår Roma-kalender for å finne ut mer om andre løpekonkurranser i Roma på andre tider av året.

Stikkord:

Dato

mar 17 2024
Utløpt!

Tid

Hele dagen
Kategori

Legg inn en kommentar