Laterankirken

Saint John Lateran basilica in RomeLaterankirken, også kjent som San Giovanni in Laterano, er den viktigste kirken i Roma ettersom den er Romas bispesete og dernest også pavens sete. Denne kirken er en av fire patriarkalbasilikaer (de andre tre er: Peterskirken, Santa Maria Maggiore og St. Paul utenfor murene) og på fasaden til kirken står teksten: «Den allerhelligste Laterankirken, mor og hode for alle kirker i byen og verden.» Denne teksten sier litt om statusen til denne kirken blant katolikker og kristne verden over.

Den originale bygninen ble påbegynt av Konstantin på 300-tallet, men det vi ser i dag er fra 1300-tallet. Det finnes flere flotte kapeller i kirken, det aller fineste det såkalte Corsini-kapellet. Det er også en flott hage ved kirken som er verdt å gå en tur i.

Det er en spesiell legende knyttet til graven til Pave Silvester II i basilikaen. I følge legenden svetter marmoren til graven, og når en pave dør begynner benene på innsiden å bråke. I følge legenden sies det at paven ønsket å bli begravd dit hestene fraktet ham, og de fraktet ham visstnok til denne kirken, og slik kom deg seg at paven ble gravlagt her.

Metro: San Giovanni (linje A)
Åpent: 7:00-18:00
Inngang: Gratis

Lateran basilica in Rome, Italy