Kollektivtransport

Kollektivtransport

Kollektivtransporten i Roma fungerer bra og får deg fram dit du ønsker det. Det viktigste framkomstmiddelet er metroen (se metro kart), og de to linjene gjør susen. Ønsker du utover dette å bruke bybanene, trikkene eller bussene er det selvfølgelig mulig om du kjøper deg dagskort, enkeltbilletter eller lignende.

I Roma fungerer transporten på den måten med enkeltbilletter at man stempler denne ved bruk første gang, og deretter er billetten gyldig i 100 minutter. Hvis du starter med trikk eller buss og går over på metroen må du på ny validere billetten før du går inn i metrosystemet. Du har lov til å bruke begge metrobanene med en billett, men du får ikke lov til å forlate metrosystemet og deretter returnere inn i det igjen med samme billett. Det vil si at du kan reise med linje A til Termini, bytte der og fortsette med linje B. Men, i det øyeblikket du forlater metrosystemet kan du ikke returnere uten å validere en helt ny billett.

Dagsbilletten er gyldig fra du stempler den og fram til midnatt samme dagen (altså ikke 24 timer, men fram til midnatt).

Priser for kollektivtransporten i Roma

Enkeltbillett – 1,50 Euro
Dagskort – 6 Euro
Tredagers – 16,50 Euro
Ukeskort – 24 Euro
(priser av juni 2012)