Er det lurt å kjøpe Skip The Line billetter i Roma?

Når man skal besøke de mest populære severdighetene i Roma som blant annet Colosseum blir man ofte tilbudt Skip The Line billetter. Disse koster mer. Er det verdt pengene?

I Colosseum i Roma har de en regel som sier at det ikke kan være mer enn tre tusen mennesker på besøk samtidig. Vi er ikke overbevist om at denne regelen alltid holdes, men uansett tyder dette på at det er enorme mengder med mennesker som vil innom denne og andre severdigheter i Roma. Med tusenvis av mennesker på vei inn betyr det også lange køer og mye venting, og i den forbindelse har de begynt å tilby såkalte Skip The Line billetter. Bør du kjøpe slike?

Når du besøker våre websider og andre websider som har med Roma å gjøre vil du høyst sannsynlig se reklame for noen som selger slike Skip The Line billetter til Colosseum og Forum, samt Vatikanet og lignende. Om du ikke har kjøpt noen slike og bare tar turen til Colosseum uten billett, vil du garantert bli møtt av mennesker der som prøver å selge deg slike billetter i området rundt Colosseum. Så igjen er spørsmålet, bør man kjøpe slike billetter når man besøker Roma?

Skip The Line i Roma og ved besøk til Colosseum
Bør jeg kjøpe Skip The Line billetter når jeg besøker Roma?

Hva er sannheten om Skip The Line billettene?

Vi besøkte nylig Colosseum selv med stor familie for å sjekke det hele og vi ble selvfølgelig tilbudt Skip The Line billetter (4-5 ganger). Billettene vi ble tilbudt koster 25 Euro per person og inkluderte da muligheten til å slippe køer, få en audio-guide på øret eller muligheten til å bli med på en guidet tur inne i Colosseum. Ungene er ikke interessert i slikt heller, så vi droppet det hele og ville bare kjøpe helt vanlige inngangsbilletter til 12 Euro per person.

For å kjøpe disse fant vi en bod ved siden av som solgte slike billetter. Først trodde vi det var lang kø for å kjøpe billetter, men det viste seg at køen var for de som hadde reservert billetter online og som kom for å hente dem. I køen for å kjøpe billetter var det ingen kø og vi kunne kjøpe billetter umiddelbart.

Derfra gikk turen til køen for de som hadde billetter og denne køen sto vi i kanskje 30-40 minutter fra start og fram til vi var gjennom sikkerhetskontrollen og klare for å traske rundt inne i Colosseum. Ved siden av oss var det en annen kø for dem som enda ikke hadde kjøpt noen som helst billett, og den var helt tom. De som gikk inn i den kunne gå til billettkasse inne i Colosseum, og slik det tydet på oss var det faktisk den raskeste av alle mulighetene.

Hvordan skal jeg tolke dette?

Det er et godt spørsmål. På en varm sommerdag er det nok slitsomt å stå ute i sola 30-40 minutter, så om du faktisk vil slippe unna en god del med kø er det lurt med skip the line. Men, det koster også mye mer. Samtidig er det helt klart verdt pengene om du faktisk ønsker deg en guidet tur eller en audio-guide, så om du uansett planlegger slike ekstratjenester er det verdt pengene!

Dette er bare noen tanker fra oss. Har du prøvd å bruke skip-the-line billetter i Roma? Var du fornøyd? Del gjerne positive eller negative erfaringer her, eller om du har spørsmål kan du stille dem!

 

Legg inn en kommentar