Kan jeg reise på dagstur fra Roma til Firenze?

Day trip to Florence

Har du lest Inferno av Dan Brown og drømmer om en tur til Firenze? Kanskje du er i Roma fordi du har lest Engler og Demoner av samme Dan Brown? Eller kanskje du bare rett og slett elsker historie og drømmer om å oppleve den vakre byen Firenze. Kan man gjøre dette på en dagstur fra Roma?

Roma er en fantastisk by, og hvis du har planer om å utforske hele byen trenger du minst en uke i den italienske hovedstaden. Har du derimot tid til overs og vurderer en dagstur til Firenze, er det store muligheter for å gjøre unna en slik tur.

Hvis du er sugen på å legge ut i italiensk trafikk med egen bil eller kanskje med leiebil kan du forvente deg en kjøretur som tar omlag 3 timer. Avstanden mellom de to byene er 275km. Dette er kanskje litt i meste laget for en dagstur i bil, men om du er smart lar du bilen være og kjører med tog i stedet. Faktum er nemlig at togturen mellom de to byene kun tar 90 minutter, og da reiser du fra Termini i sentrum av Roma og ankommer Santa Maria Novella stasjonen i sentrum av Firenze og er klar for sightseeing umiddelbart. Det er mye mer praktisk enn å måtte leite etter parkeringsplass og lignende.

Dagstur til Firenze fra Roma
Dagstur til Firenze fra Roma! – Shutterstock

Det er flere tog som går mellom Roma og Firene hver time, og prisen på disse togene starter på rundt 20 Euro per vei. Det betyr at det ikke er så gal pris heller, og du reiser da komfortabelt på raskt og fint italiensk tog.

Når du så er ankommet Firenze er du ikke langt unna severdigheter, og allerede i det du går ut av stasjonen kan du suge til deg av Firenze sin luft og selvfølgelig sette snuta mot den kjente katedralen i byen, også kjent som Santa Maria del Fiore. Du har mye å glede deg til på en slik dagstur!

Legg inn en kommentar