Serie A avspark med Lazio og AS Roma

Serie A kick-off

Den 20 august er det avspark i Serie A i Italia. De offisielle terminlistene ble sluppet den 26 august, og da ble det klart at Lazio starter sesongen på hjemmebane med åpningskamp den 20 august mot nyopprykkede Spal.

Det er ganske festlig at både AS Roma og Lazio spiller hjemmekampene sine på samme stadion. Det gjør nemlig at det er ganske mye ekstra jobb som må gjøres når terminlistene gjøres klare. Man må nemlig sørge for at en klubb spiller hjemmekamp på samme dag. Det er faktisk ganske mange slike tilfeller i Italia, så det er ikke et enestående tilfelle med AS Roma og Lazio.

Siden Lazio begynner hjemme mot Spal den 20 august, er det dermed klart at AS Roma får sin første hjemmekamp en uke senere på den samme stadion. Byens sønner skal da spiller mot Inter, noe som kommer til å bli en storkamp tidlig i sesongen. Basert på tallene for 2016-17 sesongen er det gjennomsnittlig rundt 20,000 tilskuere på stadion når Lazio spiller, mens det er nærmere 30,000 tilskuere når AS Roma spiller. Men, i en slik kamp der Inter kommer på besøk vil det høyst sannsynlig være enda flere, så om du er i Roma, bør du absolutt legge turen innom stadion.

For mer informasjon om AS Roma og hvor du kan kjøpe billetter, les denne artikkelen.

Har du ingen drøm om å være på stadion, men du vil gjerne vite mer om hvordan du kan følge Serie A hjemme på datamaskin, mobiltelefon eller TV? I IP Guiden sin artikkel finner du info om hvordan du ser Italiensk Serie A på nettet.

Serie A kick-off
Av Marco Iacobucci EPP / Shutterstock

Dette er en første sesongen på årevis når Totti ikke er en del av AS Roma sitt lag. Denne store spilleren la fotballskoa på hylla etter slutten av fjorårs-sesongen. Nå har han gått over til å bli en legende (han har vel egentlig vært det ganske lenge). Det har dog gått rykter om at han kanskje skal fortsette sin karriere i Kina, eventuelt at han allikevel ikke legger opp, og spiller en sesong til i AS Roma, men dette har forblitt rykter uten noe ordentlig fotfeste enn så lenge.

På årets AS Roma lag er noen av de største stjernene Edin Džeko, Daniele De Rossi, Emerson, Federico Fazio, Kevin Strootman, Alessandro Florenzi, Radja Nainggolan, Argentina Diego Perotti og Stephan El Shaarawy. En av fjorårets store helter, Mohamed Salah, ble nylig solgt til Liverpool, og vil derfor fortsette sin karriere under ledelse av Jurgen Klopp.

I Lazio sin tropp er de største stjernene og profilene Ciro Immobile, Ștefan Radu, Luis Alberto, Felipe Anderson og Alessandro Rossi.

Er du klar for Serie A avspark?

Serie A i Italia har avspark på samme dag som LaLiga i Spania. Men, Serie A er faktisk i gang så mye som 2 1/2 uke etter Frankrike, der Ligue 1 har avspark allerede 4 august. I England sparkes Premier League i gang den 11 august i London, der Arsenal skal spille mot Everton på Emirates Stadium.

Det kommer til å bli med spennende fotball i både 2017 og 2018. Men, kommer du til Roma håper vi du kommer til å gjøre mer enn å se på fotball. Du kan lese mer om vår flyplass transport service her, og glem ikke å lese litt om byens severdigheter og attraksjoner før du kommer, slik at du vet litt hva du har i vente!

Legg inn en kommentar