Hva er distansen mellom Fiumicino og Ciampino? (flyplassene i Roma)

Fiumicino to Ciampino

Roma har to travle flyplasser. Fiumicino flyplassen er den mest kjente, og den som brukes av de fleste, mens CIampino blir brukt av billig-selskapene. Er de langt fra hverandre? Hvordan kan du reise fra den ene til den andre?

Ankommer du til Ciampino flyplassen i Roma, men trenger å komme deg til Fiumicino? Eller kanskje du ankommer til Leonardo da Vinci flyplassen og lurer på hvem det er? Ikke fortvil. Leonardo da Vinci er en del av navnet til Fiumicino flyplassen, så det er kun to flyplassen det er snakk om i Italia. Men, hvordan reiser man mellom disse, og hvor langt er det?

Avstanden mellom Fiumicino og Ciampino

Den raskeste veien med bil som kobler de to flyplassen sammen er kombinasjonen av A91 og E80. Avstanden blir da omlag 25 kilometer, og på en dag med grei trafikk bør denne turen ta mellom 25-30 minutter.

Fiumicino to Ciampino

Som du ser på bildet ovenfor er Ciampino flyplassen nærmere Roma enn Fiumicino flyplassen. Førstnevnte er litt over 15 kilometer fra sentrum, mens Fiumicino flyplassen ligger rundt 30 kilometer fra sentrum. Fiumicino brukes av de store (og dyre) selskapene, mens Ciampino er kjent for å være billigselskap-flyplassen.

Hvrodan reise fra Fiumicino til Ciampino?

Det er dessverre ingen enkel måte å reise mellom de to flyplassen på. Eller, det er vel egentlig det. Du kan selvfølgelig hoppe på en taxi på flyplassen og be sjåføren kjøre deg til den andre flyplassen. Hvor mye det vil koste kan vi ikke garantere. Du kan også bestille en private flyplass transfer i Roma via oss, og da vet du prisen allerede før ankomst og sjåføren venter deg i ankomsthallen. For mer informasjon om flyplass transport i Roma, trykk på lenken.

Ønsker du å reise mellom flyplassene uten å bruke taxi? Det er mulig, men det vil ta rundt fire ganger så lang tid (eller mer).

Hvis du vil reise fra Ciampino til Fiumicino

  • Du må først reise med buss fra Ciampino til Termini i sentrum av Roma. Dette kan du for eksempel gjøre ved hjelp av en Terravisin buss.
  • På Terministasjonen går du enten på tog som kjører deg til Fiumicino, eller så finner du en direkte buss som kjører deg dit (igjen er Terravision et alternativ).

For deg som vil reise fra Fiumicino til Ciampino

  • Reis med tog eller buss til Termini fra Fiumicino.
  • Deretter reiser du med buss fra Termini stasjonen til Ciampino.

Termini er den store stasjonen i sentrum av Roma. Den ligger sentralt, og herfra kan man også innta Roma til fots. Det går også metro og trikker her, så det er grunnen til at dette er en skikkelig hovedfartsåre i Roma.

Det kan virke enkelt å greit å bruke metodene ovenfor, men du bør være klar over at det høyst sannsynlig vil ta minst to timer å reise mellom de to flyplassene ved hjelp av buss/buss eller buss/tog.

Har du noen andre spørsmål?

Vi håper disse svarene har hjulpet deg. Lurer du på andre ting, eller har du kanskje tips eller noe annet på hjertet? Bruk kommentar feltet nedenfor.

For mer informasjon om Roma er det bare å lese videre i vår Roma Guide.

 

 

Legg inn en kommentar