Fra Fiumicino til sentrum

Fiumicino Airport Rome

Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport er Italias største flyplass med over 35 millioner reisende i året. Den ligger cirka 35 kilometer fra Roma sentrum. Når du ankommer hit er det svært enkelt å reise videre inn til Roma sentrum, og her skal vi prøve å beskrive de beste metodene for nettopp dette. Hvis du er usikker på hvilken flyplass du ankommer til er det greit å vite at alle som reiser med RyanAir og WizzAir kommer til Ciampino, alle andre kommer til Fiumicino flyplassen.

Hvordan reise fra Fiumicino flyplassen til Roma sentrum

1) Med tog

TrenItalia har eget tog som de kaller Leonardo Express som går fra flyplassen og til Termini stasjonen i sentrum av Roma. Denne togturen tar cirka 30 minutter og toget går to ganger i timen og stopper ingen andre steder underveis. Det finnes også lokaltog som kjører innom flyplassen, men disse tar lengre tid.

2) Med buss

Hvis du heller har lyst til å ta turen fra flyplassen inn til sentrum over med bedre utsikt, kan du vurdere en busstur i stedet. Er du ute i god tid har Terrvision gode priser på slike turer, og du finner mer informasjon på FiumicinoTerravision sine websider.

3) Taxi

Hvis du ønsker taxi er det bare å hoppe i en av de som venter på deg utenfor terminalen. Ønsker du derimot litt mer trygghet og avtalt pris kan du bestille en taxi på forhånd der du har avtalt pris og ingen overraskelser. Du kan fylle inn skjemaene nedenfor for å få et prisforslag og muligheter til å booke transport umiddelbart.