Hva er Spelacchio og hva har det med jul i Roma å gjøre?

Har du hørt om ordet Spelacchio i forbindelse med julefeiring og juletre i Roma? Hva er det egentlig? Hva er den spesielle historien bak det hele?

Det hele har sin opprinnelse i 2017. Ledelsen i Roma hadde bestilt et vakkert juletre fra Østerrike som kostet omlag 45,000 Euro. Alt var helt perfekt og fint, fram til treet ble satt opp og det ble døpt til Spelacchio med en gang. Dette er et italiensk ord som betyr noe som «en som mister håret» eller «en som har hudsykdom som fører til hørtap og utvekster

Som du skjønner var nok ikke dette verdens vakreste juletre. De lokale myndighetene lovet å finne ut hva som hadde skjedd, for sannheten er at lokalbefolkningen og turister måtte se på et sykt juletre i hele desember 2017 som fikk folk til å le og tenke på folk som sliter med at de mister håret. Det hele ble så legendarisk at Spelacchio fikk sin egen Twitter bruker som i dag har mer enn 8000 følgere på Twitter.

Så hvordan så juletreet faktisk ut?

Her kan du se et bilde av Spelacchio, det legendariske juletreet fra 2017.

Juletreet plassert på Piazza Venezia i Roma i 2017, bedre kjent som Spelacchio.
Juletreet plassert på Piazza Venezia i Roma i 2017, bedre kjent som Spelacchio.

Det var et spennende tre, fullt av sølvfargede kuler, og nesten uten barnåler.

Spelacchio eller Spezzacchio  i Roma

Slik så altså juletreet ut i Roma i 2017. Hva skjedde så?

Hva skjedde med Spelacchio i 2018?

Det var mange som trodde det skulle bli ny «katastrofe» i 2018. Da kallte de nemlig treet for Spezzacchio i noen dager, ettersom det var delt på midten. Barnålene sto fint ut på toppen, mens det hele så flatt ut nedenfor. Men, senere viste det seg at det var slik det skulle være, og når alt ble satt på plass riktig så ble det faktisk ganske fint igjen.

Juletreet på Piazza Venezia i 2018
Juletreet på Piazza Venezia i 2018: Twitter

Dette er altså bakgrunnshistorien for Spezzacchio og Spelacchia i Roma.


Vi håper du har lært noe mens du har lest denne artikkelen. Vil du vite mer om Roma og hva som skjer i byen er det bare å lese videre rundt i vår Roma Guide. Her kan du også finne ut mer om julemarkeder og andre juletemaer, samt at du finner grunnleggende informasjon om severdigheter og andre spennende Roma temaer.

Ønsker du hjelp med å bli hentet på flyplassen i Roma kan vi også ordne med det til faste, lave priser. Du kan lese mer om vår flyplass transport i Roma på følgende side.

Da ønsker vi deg en god reise til Roma!

Legg inn en kommentar