Juletre på Piazza Venezia i 2019

Juletreet på Piazza Venezia i Roma er et fantastisk tre og kanskje det mest kjente i Roma. Det er en svært festlig historie som har gjort treet så kjent, ettersom de i 2017 brukte 45,000 Euro på et tre som minnet om en flintskallet mann full av sølvkuler! Nettopp av den grunn kallte de treet Spelacchio i Italia, noe som har med nettopp utseendet til treet å gjøre.

Men, i 2018 kom Netflix inn og sponset Roma med et enda dyrere tre, og selvom mange var skeptiske i starten, ble det svært pent til slutt. Men, når skal de tenne julegrana på Piazza Venezia i 2019?

Treet kommer til å ha mer enn 600 kuler på seg, og det skal dekoreres av så mye som 60,000 små ledlamper. Det kommer altså til å bli spektakulert og flott, spesielt på kveldstid. Med andre ord, er du i Roma er dette noe du absolutt bør få med deg. Og sannheten er at Piazza Venezia er en plass man titt og ofte er innom ettersom den ligger rett ved det store Emmanuel Vittorio monumentet, som igjen ligger rett ved Forum og ikke langt fra Colosseum. Så, du vil høyst sannsynlig få med deg dette juletreet om du vil eller ikke!

Når blir treet opplyst i 2019?

Juletreet vil stå på Piazza Venezia mellom den 8 desember og 6 januar, og det er altså den 8 desember at de slår på den flotte belysningen for første gang i 2019. Deretter vil treet selvfølgelig lyse hver eneste dag etter at solen har gått ned.

Roma er ikke kjent som en juleby blant nordmenn, men byen har fortsatt mange gater som er flott opplyste i denne perioden, samt mange fine juletrær, blant annet det foran Sankt Peterskirken.

Dessverre er ikke byen så kjent for sine julemarkeder. De hadde i lang tid et flott julemarked på Piazza Navona, men etter bråk i 2014 ble dette skrumpet inn til nesten ingenting. Det er på gang og blir større og større for hvert år, men det er fortsatt ikke i nærheten av de flotte julemarkedene vi kjenner til fra byer som Wien og Praha.


Er du klar for din reise til Roma i desember? Har du planlagt hvordan du skal reise fra Ciampino eller Fiumicino og inn til sentrum? Vi hjelper deg gjerne med flyplass transport i Roma hvis du er på jakt etter det og ønsker trygghet og faste priser!

Jul i roma!
Juletre i Roma!

Da gjenstår det bare å ønske dere alle en riktig god jul!

2 thoughts on “Juletre på Piazza Venezia i 2019

Legg inn en kommentar