Ikke engang Italienerne trodde på dette før fotball EM

Fotball EM over halvveis og de fleste italienere må innrømme med hånda på hjertet at de ikke hadde stor tro på sitt lag før fotball EM. Nå er dette derimot i ferd med å endre seg, og laget som så vidt slo Norge i sin siste kvalifiseringskamp i fjor høst seiler nå opp som en av de store favorittene i mesterskapet.

Før fotball EM startet var det stor misnøye i Italia og svært mange hadde tvil om Mr. Conte hadde god kontroll på roret. Mange syntes laguttaket hans før fotball EM var rart og mange store playmakere ble værende igjen hjemme. Men, allerde i deres første kamp mot Belgia der de vant 2-0 forandret mange på sine tanker om laget. Men, de var fremdeles ikke overbevist.

Kampene mot Sverige og Irland var ikke direkte overbevisende, og når de så fikk vite at de skulle spille åttendelsfinale mot Spania vinket de fleste fra Italia farvel til mesterskapet og regnet med at moroa snart ville ta slutt. Om de derimot mot all formodning skulle slå Spania ville Tyskland vente på dem i neste kamp, og om de så skulle vinne den også ville Frankrike vente i neste kamp (om ikke Island mot all formodning skulle slå dem i kvartfinalen).

I deres kamp mot Spania imponerte derimot laget enormt og selv uten de store profilene spilte de en utrolig disiplinert kamp som de til slutt vant fullt fortjent 2-0. Nå venter Tyskland og selvom de tyske spillerne er favoritter har italienerne begynt å få troen på laget sitt igjen, og det samme gjelder også resten av verden. Italia er nå i ferd med å seile opp som noen av de store favorittene til å vinne hele mesterskapet, og om de klarer å slå Tyskland i kvartfinalen vil nok mange se på dem som den aller største favoritten til å vinne alt. Men, først må de slå Tyskland!

Vi heier på Italia, og om du kommer til Italia den 2 juli og lurer på hvor folk er trenger du bare å titte inn på en pubb eller finne et sted med storskjerm og du vil skjønne hvorfor… alle ser på kampen mellom Tyskland og Italia. Om du også vil se kampen online finner du instruksjoner om hvordan det gjøres her.

Legg inn en kommentar