Perfekte aktiviteter for barnefamilier i Roma

Visit the Borghese Gardens in Rome with kids

Det å reise med barn er utrolig gøy, men det kan også være slitsomt og vanskelig. Her er tips til gode aktiviteter for barnefamilier i Roma.

Når man planlegger en reise til Roma med en familie er det greit å ha noen ting i bakhodet. Roma er tross alt en av verdens vakreste byer og en by som oser av historie. Her kan man finne programmer i ukesvis og utallige spennende museer verdt å besøke. Men, småbarn og eldre barn er ikke alltid så gira på slike aktiviteter. Derfor bør man forbedere seg på å inngå kompromiss slik at både barn og voksne kan nyte dagene i Roma.

Derfor har vi laget en liste over aktiviteter som egner seg svært godt for barn, og så kan disse brukes for å glede barna og la dem få brukt litt av sin barnslige energi underveis på reisen!

Vi ønsker deg og din familie med barn en god reise til Roma!

Roma med barn – våre anbefalinger!

Dra på sightseeing tur med buss i Roma

Når man først er i Roma vil man få med seg de viktigste severdighetene. En guidet tur til fots er slitsomt, spesielt for små barn. Av den grunn er slike bussturer perfekte. Her sitter man på en buss der man får informasjon på øret. Samtidig ser man de viktigste severdighetene og i tillegg synes barna det er kjempekult å sitte på en slik buss. Dette er en svært god investering og et program som gleder både store og små i Roma.

  • Mer informasjon om hop-on hop-off busser i Roma
Perfekte aktiviteter for barnefamilier i Roma
Hva med en busstur i Roma? – Fotos593 / Shutterstock.com

Besøk sjokoladefabrikken

Alle barn er glad i sjokolade og da kan det være spennende å ta en tur innom sjokoladefabrikken. Den er åpen fra mandag til lørdag. Dette er ikke et museum, men mer en kafe der man kan drikke fantastisk god kakao, og i tillegg kan man kjøpe sjokolade i lange baner. For mer informasjon om beliggenhet og lignende er det bare å besøke hjemmesiden til sjokoladefabrikken.

Besøk Villa Borghese parken

Etter å ha trasket rundt i Roma er det utrolig godt for barn (og voksne) å komme seg ut i en fredlig og flott park. Villa Borghese parken er nettopp dette. Man kan selvfølgelig besøke Medici husene eller gå innom Galleria Borghese, men barna vil nok synes det er mye mer gøy å løpe rundt i parken og kanskje leie en tråsykkel eller annen moro. Parken i seg selv er også en severdighet, så nok en gang et avslappende og deilig program som passer både for store og små.

En god aktivitet for barn i Roma
Fra Borghese parken – Frank Bach / Shutterstock

Reis med offentlig transport

For mange barn er det å reise med kollektivtransport kjempegøy. Det er spesielt gøy når man reiser med sånne reisemidler man ikke har hjemme i Norge. Derfor er det for mange et høydepunkt når man reiser rundt med metro under jorda i Roma. Ønsker man derimot å se på flotte byggverk som Colosseum og lignende underveis er en reise med trikkelinje nummer 2 varmt å anbefale.

Kast mynter i fontenene

Barn liker vann og barn liker å kaste ting. I Roma er det veldig enkelt å kombinere disse aktivitetene ettersom det er mange fontener som det er vanlig å kaste penger i. Du bør derfor før du drar til Roma samle opp masse mynter du gjerne lar barna kaste, eventuelt samler du opp de minste Euro-cent myntene dine og lar barna kaste disse rundt i fontener i Roma. Barna synes det er gøy, og samtidig kan du nyte utsikten til Romas flotteste fontene, Trevi fontenen.

Barn liker å kaste mynter i Trevi fontenen
Trevi fontenen i Roma – Matthew Dixon / Shutterstock

Besøk barnemuseet

I Roma har de også et museum som er laget 100% for barn. På fridager må man reservere billetter på forhånd, mens det på vanlige ukedager er mulig å bare gå innom. Med billetten får man bli med på en tur som varer 105 minutter og da går man gjennom alle punktene i barnemuseet i Roma. Barn kommer til å stortrives, og når barna er glade er de voksne også det! Du finner mer informasjon om priser, beliggenhet og lignende på museets hjemmeside.

Gøy i Roma for hele familien!

Vi håper du har hatt nytte av alle tipsene vi har skrevet i denne artikkelen. Har du andre tips om familie vennlige aktiviteter i Roma eller kanskje en opplevelse du vil dele? Skriv en kommentar nedenfor!

Legg inn en kommentar